Lover raskere varetransport mellom mobile roboter og stasjonære transportsystemer - Elektronikknett
ROEQ
Nye toppmoduler med løftemekanisme, gjør det nå mulig å plukke i en høyde og levere i en annen.

Lover raskere varetransport mellom mobile roboter og stasjonære transportsystemer

Danske ROEQ, leverandør av tilbehør for mobil robotikk, lanserer GuardCom, som bruker sensorteknologi for direkte og sikker kommunikasjon mellom ROEQs toppmoduler (transportbånd montert på mobile roboter) og stasjonære transportbånd.

Den nye løsningen erstatter utviklingstunge, Wi-Fi-avhengige tredjepartsløsninger, som ofte forårsaker forsinkelser og usikker håndtering av overføring av deler fra mobile roboter til transportbånd, og omvendt. Selskapet lanserer også toppmoduler med justerbar høyde, for Mobile Industrial Robots-modeller, MiR250, MiR500 og MiR1000.

Ustabilitet i det trådløse nettveket er et kjent og vanlig problem. I materialadministrasjonsapplikasjoner med enheter som kommuniserer gjennom komplekse konsepter, som sender data mellom mobile roboter, rutere og operatører, kan et usikkert Wi-Fi-nettverk forårsake kostbare feil og nedetid.

ROEQ har selv opplevd disse problemene, og derfor lanserer GuardCom nå en sømløs kommunikasjonsløsning; GuardCom, som er installert på den stasjonære transportstasjonen og GuardCom Connect, som er installert på den autonome mobilroboten.

Flere GuardCom-tilkoblinger kan fungere med samme GuardCom og omvendt. GuardCom er kompatibel med alle stasjonære transportstasjoner og erstatter tredjeparts trådløse enheter, heter det i en melding fra selskapet.

Når mobilroboten har kommet til transportbåndet, mottar GuardCom et signal om at roboten er klar til å motta eller levere varer. Det samme signalet sendes til roboten samtidig og kunngjør at den stasjonære transportøren er klar. Når overføringsoppgaven er fullført, mottar begge enhetene et signal om at det er trygt for roboten å kjøre videre.

GuardCom er integrert i stasjonære systemet via noen få kabelforbindelser. Kommunikasjonen mellom GuardCom og den mobile roboten er helt trådløs og basert på velprøvd og robust sensorteknologi. For å forhindre feilplasserte eller ustabile pakker har GuardCom også en stoppenhet som er installert på transportbåndstasjonen, som går opp for å forhindre at pakker passerer, hvis mobilroboten ikke er klar til å motta. Hvis situasjonen likevel oppstår, går en alarm til operatøren som deretter kan komme inn for å avhjelpe situasjonen - eller beordre roboten å bevege seg bakover.

GuardCom er ikke det eneste nye produktet som nå er lansert av det danske selskapet, som også introduserer de nye ROEQ TR500 Auto og TR1000 Auto toppmodulene med automatiske løftemekanismer, som kan automatisk justeres i et høydeområde på 55 til 80 cm over gulvet.

ROEQs utvidede produktportefølje inkluderer nå også TR125 Manual 250 og TR125 Auto 250 toppmoduler som er kompatible med MiRs nyeste robot - MiR250.

Kommentarer