Open RAN får mer fart fra Xilinx - Elektronikknett
Xilinx T1 card

Open RAN får mer fart fra Xilinx

Stadig flere halvlederselskaper utvikler løsninger for mobilnett basert på Open RAN. Sist i køen er Xilinx, som lanserer et akseleratorkort for radiodelen av nettverket.

– Dette er det første kortet i en serie, flere kommer snart, sier Gilles Garcia, kommunikasjonsansvarlig i Xilinx.

Selskapet har lenge levert programmerbar logikk til ulike radioprodukter i mobilnettene. Xilinx lanserer nå den første løsningen som støtter Open RAN (open Radio Access Networks) og virtualisert baseband i radionettverket. Det handler om et FPGA-kort i Vitis-familien med navnet T1. Det er et PCIe-kort som er koblet til for eksempel x86-servere for å akselerere oppgaver som å kontrollere antennestrålen.

Avlastingen av kritiske kanalkodingsfunksjoner fra CPU til T1-kortet gir opptil 45x koding- og 23x forbedring av dekoding i forhold til samme server uten akselerasjon. T1-kortet muliggjør bruk av færre CPU-kjerner, noe som reduserer systemkostnadene og det totale strømforbruket. I tillegg, for O-RAN-fronthaul-terminering, kan den behandle flere sektorer av 5G NR 4TRX ved 100 MHz OBW med sine 50 Gbps optiske porter. Fronthaul- og L1-båndbredden er tilpasset for optimal skalerbarhet; jo flere tårn du vil ha, jo flere kort legger du til serveren.

Kortet er allerede tilgjengelig hos utvalgte kunder og vil gå i volumproduksjon i begynnelsen av neste år.

Kommentarer