Lover raskere og bedre maskinsyn

Basert på den nye grensesnittstandarden for CoaXPress 2.0 maskinsynssystemer, lanserer Microchip høyhastighetskomponenter som skal akselerere fangst av maskinsynbilder og samtidig forenkle systemdesign og implementering.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Microchips EQCO125X40 family of CoaXPress-enheter er de første til å implementere 12,5 Gbps CXP 2.0-standarden som ble ratifisert i fjor, med utgangspunkt i et nytt bakoverkompatibelt design basert på spesifikasjonen. Komponentfamilien har integrert gjenoppretting av klokkedata (CDR) på alle hastighetsnivåer, samt en klokke på kamerasiden for å støtte kravene fra den virkelige verden. Enhetene øker kapasiteten for prosessering av maskinsyn betydelig, ved å gjøre det mulig for kameraer og bildekort å overføre data fire til åtte ganger raskere enn alternative løsninger. I tillegg muliggjør disse enhetene fire ganger så stor kabel/koblingsavstand, med mye lavere effekt og nesten null forsinkelse, sier selskapet.

Familien skal også være de første énbrikke, grensesnitt-komponentene på fysisk lag som inkludere funksjoner som effektiviserer systemdesign av maskinsynløsninger, maksimerer overføringshastigheten og forenkle implementering i høyvolum tappeoperasjoner, matinspeksjon, industriell inspeksjon og bildebehandling.

– Vi har jobbet med standardorganisasjonen Japan Industrial Imaging Association (JIIA) og våre ledende kunder for å optimalisere tilbudet vårt i forbindelse med CXP, slik at det utnytter spesifikasjonens fordeler på fabrikkgulvet fullt ut, sier Matthias Kaestner, visepresident i Microchips forretningsenhet Automotive Infotainment Systems. – Våre overføringsløsninger med lav forsinkelse og lav effekt integrerer en utjevningskrets, kabeldriver og klokkedatagjenoppretting i en enkelt brikke som gjør det mulig for produsenter av kamera og innhentingskort å levere høyhastighets, høyoppløselig video og styresignalering sammen med strøm over en enkelt koaks-kabel.

Produktfamilien øker også designtoleranser og fleksibilitet ved å sømløst låse på alle frekvenser med hvilken som helst hastighet, fra CXP-1 til CXP-12, og eliminerer behovet for flere kanaler ved å støtte 12,5 Gbps båndbredde over en enkelt kabel.

Bredere kablingsalternativer sikrer at systemer kan installeres der det trengs, og den integrerte CDRen forbedrer jitterytelsen for signalet som sendes fra kameraet til bildeinnhentingskortet.

Lavfrekvens klokkegjenoppretting på kameraet eliminerer behovet for å programmere en egen klokke i FPGA. Den integrerte testingen av signalintegriteten i linken gjør det mulig for systemet å utføre sanntidskontroller av integriteten i kabeltilkoblingen før og under drift.

For kortprodusenter skal det også bli enklere og rimeligere å utvikle mer robuste produkter som kundene kan distribuere der de trenger dem i produksjonslinjen. Produktene gjør det mulig å utføre forhåndsoppsett og sanntids kvalitetstester av kabeltilkoblingen, noe som gir brukerne mer robuste og omfattende løsninger på deres utfordringer. De har også muligheten til å skalere opptil 50 Gbps over flere kabler.

Familien er en del av en omfattende produktportefølje som dekker behovene for å kunne lage fullstendige systemløsninger, inkludert Microchips 12Gbps PolarFire feltprogrammerbare portmatriser (FPGA) som sømløst støtter CoaXPress-protokollen

Når det gjelder utviklingsstøtte er evalueringskort tilgjengelige for Microchips CoaXPress 2.0 familie (sender, mottager og repeater).

Microchip CoaXPress 2.0-familien inkluderer en senderkomponent for kamerasiden og tre varianter av énbrikke transceivere. Komponentene er pakket i en 16-pinns quad-flat pinneløs kapsling, og er fullt bakoverkompatibel med Microchips CoaXPress 1.1 familie med komponenter.

Powered by Labrador CMS