Vil lage standard for fleksibel elektronikk - Elektronikknett
Fleksibel hybridelektronikk FHE

Vil lage standard for fleksibel elektronikk

SEMI lanserer nå verdens første tekniske komité for å utvikle standarder for fleksibel hybridelektronikk. Hensikten er å bidra til industrivekst.  

Bransjeorganisasjonen SEMI kunngjorde i dag etablering av et nytt standardutvalg som tar sikte på å utvikle globale standarder for fleksibel hybridelektronikk (FHE) som spenner over design, materialer, produksjon, emballasje og systemer og for å drive industriens vekst.

Enstemmig godkjent av medlemmer av SEMI North America Regional Standards Committee (NARSC) og godkjent av SEMI International Standards Committee (ISC), skal den tekniske komiteen være verdens første til å fokusere på standarder for fleksibel hybridelektronikk. SEMI Standards Flexible Hybrid Electronics Global Technical Committee har opprettet sin første avdeling i Taiwan.

– Komitéen tar sikte på å fjerne flaskehalser for industrien og etablere enhetlige målstandarder for fleksibel elektronikk i smarte tekstiler, biler, Tingenes Internett (IoT) og relaterte enheter, uttaler Terry Tsao, SEMI Chief Marketing Officer og president for SEMI Taiwan. – Taiwan-avdelingen ser frem til å starte opp utviklingen av internasjonale industristandarder som hjelper Taiwans FHE-sektor med å fremme vekst i industrien ved å redusere kostnader og øke konkurranseevnen, fremholder han.

De første oppgavene til SEMI Standards Flexible Hybrid Electronics Global Technical Committee vil omfatte etablering arbeidsgrupper for å utarbeide målestandarder; bygge bransje-enighet om behovet for materialer, utstyr og produksjonsstandarder; og utvikle standarder for å fremskynde FHE-teknologier i ulike forbrukermarkeder.

Det internasjonale standardprogrammet til SEMI er nå i sitt 47. år, med den 1000. SEMI-standarden som ble publisert i fjor. SEMI-standarder dekker felt inkludert halvledere, skjermer, optoelektronikk, mikroelektromekaniske systemer (MEMS) og smart produksjon.

Mer informasjon på nettsiden SEMI Standards.

Kommentarer