Ny sjef i Nofence - Elektronikknett
Nofence Marianne Sundsbø
Marianne Sundsbø blir ny administrerende direktør i Nofence.

Ny sjef i Nofence

Marianne Sundsbø er ansatt som ny administrerende direktør i Nofence, og begynner 1. november 2019.

Marianne Sundsbø har bakgrunn fra Vind, Orkla og Morgan Stanley. Hun er bosatt i Oslo, men har et småbruk i Nordhordland med geiter som bruker Nofence og kjenner således produktet godt. – Å kunne lede Nofence inn i neste fase hvor internasjonal ekspansjon er høyt på prioriteringslisten er utrolig spennende og jeg gleder meg til å arbeide sammen med alle de ansatte i Nofence for å nå de krevende målene, sier Marianne Sundsbø (44).

Sundsbø har mange års bred erfaring fra roller innen strategi, forretningsutvikling, ledelse og finans. Nofence er på vei inn i en meget viktig ekspansjonsfase hvor denne erfaringen blir verdifull for selskapet , sier styrets leder Olbjørn Kvernberg.

Marianne Sundsbø er utdannet siviløkonom fra HEC i Frankrike og snakker flytende tysk og fransk i tillegg til engelsk og har gode kunnskaper i russisk og tsjekkisk. Hun kommer nå fra investeringsselskapet Vind AS hvor hun blant annet har arbeidet med kjøp av selskaper og påfølgende styrearbeid.

Nofence utmark I år er sporingsklavene utsolgt. Det er nå totalt ca 7000 klaver ute hos kunder i Norge.

Nåværende administrerende direktør i Nofence Erik Harstad har ledet selskapet gjennom den første kommersialiseringsfasen og vil være en viktig bidragsyter også fremover i en annen rolle.
– Nå føler vi oss trygge på at produktet og forretningsmodellen er på et nivå der vi endelig kan starte internasjonal skalering. Dette forventer vi blir en svært krevende fase for selskapet, og det vi nå gjør er å rigge selskapet med riktig ledelse til denne fasen. Vi er derfor svært fornøyd med å få Marianne Sundsbø med på laget. Hun har den helt riktige sammensetningen av kompetanse og vi vet at hun brenner for saken. Samtidig ser vi at hun vil passe godt inn i resten av teamet, sier Erik Harstad.

Nofence-klaven er nå godkjent for geit, sau og storfe i Norge. Klaveproduksjonen for i år er utsolgt (nesten 5000), og det er nå totalt ca 7000 klaver ute hos kunder i Norge. Salget for neste beitesesong er allerede i gang.

I tillegg til å gi en enklere hverdag for den enkelte dyreeier, gir klavene fra Nofence mulighet til å utnytte nye beiteområder som ikke brukes i dag og kan dermed bidra til å hindre og reversere gjengroing.

Globalt vil dette bety at det kan produseres mer mat på en bærekraftig måte, ettersom økt bruk av beiting kan redusere bruken av industrielt fremstilt fôr.

Kommentarer