Utvikling:

Representanter for de tolv konsortiummedlemmene samlet ved det internasjonale iberiske nanoteknologilaboratoriet i Braga, Portugal.

Koordinerer EUs plattform for brikkedesign

Europeisk konsortium skal legge til rette for tilgang til designinfrastruktur, opplæring og kapital for europeiske oppstartsbedrifter innen fabless-halvledere, små og mellomstore bedrifter og forskningsorganisasjoner.

Et konsortium med 12 europeiske partnere, koordinert av imec, er valgt innenfor rammen av den europeiske brikkeloven (Chips Act) for å utvikle EUs plattform for design av brikkeprodukter. Plattformen, som er finansiert av Chips JU, vil legge til rette for tilgang til avansert infrastruktur for design av halvledere, opplæring og kapital for oppstartsbedrifter innen fabless-halvledere, små og mellomstore bedrifter og forskningsorganisasjoner. Ved å tilby de nødvendige ressursene, tar initiativet sikte på å demokratisere og fremme halvlederinnovasjon over hele Europa, spesielt for brikke design.

Med EUs Chips Act er Europa dedikert til å øke sin globale markedsandel for halvledere. Ved siden av lanseringen av europeiske pilotlinjer som har som mål å utvikle nøkkelteknologier for halvlederinnovasjon, har EU Chips Act foreslått EU Chips Design Platform som et verktøy for å støtte veksten av fabless-brikkeselskaper i Europa. EU Chips Design Platform vil gjøre det mulig for fabless-selskaper å få tilgang til ressursene de trenger raskt og effektivt via et skybasert virtuelt miljø, som tilbyr chipdesignressurser, opplæring og kapital. Koordinert av imec har tolv viktige europeiske forskningsaktører i halvlederøkosystemet slått seg sammen i et konsortium for å lage denne designplattformen.

Plattformen har som mål å få de første oppstartsbedriftene og små og mellomstore bedriftene innen tidlig i 2026, og gi dem lavbarrieretilgang til europeiske designmuligheter, inkludert rute-til-brikke-fabrikasjon, pakking og testing. Den vil tilby tilpasset støtte for tilgang til kommersielle elektroniske designautomatiseringsverktøy (EDA), biblioteker for immaterielle rettigheter (IP), EU Chips Act-pilotlinjeteknologier og tilgang til design-IP-repositorier, inkludert åpen kildekode-alternativer. I tillegg vil plattformen inneholde et støtteprogram for oppstartsbedrifter med inkubasjons-, akselerasjons- og veiledningsaktiviteter i tillegg til økonomisk bistand for å hjelpe selskaper i tidlig fase med å gjøre sine innovative ideer til virkelighet.

Plattformkoordineringsteamet til EUs plattform for chipdesign består av imec (Belgia), den franske kommisjonen for alternativ energi og atomenergi (CEA, Frankrike), Fraunhofer-Gesellschaft zur Förderung der angewandten Forschung e. V. (Tyskland), Leibniz-instituttet for høyytelsesmikroelektronikk (IHP, Tyskland), Silicon Austria Labs (Østerrike), Fondaziona Chips-IT (Italia), det spanske nasjonale forskningsrådet (CSIC, Spania), det internasjonale iberiske nanoteknologilaboratoriet (Portugal), Eindhoven teknologiske universitet (Nederland), Tampere universitet (Finland), CVUT (Tsjekkia) og AGH universitetet i Krakow (Polen). Tilskuddsavtalen med Chips JU, gjennom EUs program for digitalt Europa, pågår og vil bli signert senere i år. Prosjektet vil vare fra 2025 til slutten av 2028.

Powered by Labrador CMS