Bilelektronikk:

Portdriver for børstemotorer

Toshiba setter i gang prøveproduksjon av en ny type portdriverkrets for DC-motorer med børster.

Publisert

Toshiba Electronics Europe GmbH har i dag begynt å levere utviklingsprøver av TB9103FTG, en MOSFET-portdriver-IC for børstede DC-motorer tiltenkt bilapplikasjoner.

Det nye produktet støtter låse- og låsemotorapplikasjoner som ikke krever hastighetskontroll, slik som motordrevne bagasjelokk og skyvedører, og drivmotorer for elektriske vinduer og setejusteringer.

– Manuelt åpnede dører, vinduer og justerbare bilseter er stort sett byttet ut med elektriske systemer. Denne elektrifiseringstrenden øker behovet for flere elektriske motorer i alle kjøretøyklasser. Videre trenger noen motorapplikasjoner ikke styring av rotasjonshastighet, så drivere med enkle styrefunksjoner og -ytelse vil være tilstrekkelig i prisfølsomme segmenter, skriver selskapet i en pressemelding.

Med sine kostnadsoptimaliserte og strømlinjeformede portdriverfunksjoner skal TB9103FTG oppfylle behovene til børstede DC-motorapplikasjoner som ikke krever hastighetskontroll, noe som åpner veien for en mer kompakt systemdesign. Enheten har en innebygd ladningspumpekrets, som bruker en kondensator og svitsjer for å øke spenningen for å levere strøm til de eksterne MOSFET-ene for å drive motorene. Den har også en portovervåkingsfunksjon som forhindrer gjennomstrømming ved automatisk å styre utgangstidspunktet for portsignalet til de eksterne MOSFETene på høysiden og lavsiden. Med strømsparende standby og innebygde dvalefunksjoner bidrar enheten også til redusert strømforbruk, heter det. 

Den nye IC tilbyr fleksibilitet ved å fungere enten som en enkeltkanals H-bro eller to halvbrokanaler. Den er ikke bare egnet for motorstyring; når den brukes med en ekstern MOSFET, kan den erstatte mekaniske releer og svitsjer. Dette fører til mer stillegående drift og forbedrer utstyrets pålitelighet.

Driftstemperaturområdet er fra -40 til +125 °C, som er egnet for bilapplikasjoner, og ICen vil samsvare med AEC-Q100 Grade 1-kvalifikasjonsstandarden for bilelektronikk.

Mer informasjon om komponenten, som kommer i en 4,0 × 4,0 mm (typ.) P-VQFN24-0404-0.50-003 pakke, her.

 

Powered by Labrador CMS