Sensorteknologi:

Forbedret luftkvalitetssensor

Infineon introduserer en ny sensor for høyere energieffektivitet og forbedret luftkvalitet i bygninger.

Publisert

For ytterligere å drive avkarbonisering er det avgjørende å forbedre energieffektiviteten i bygninger, siden de bidrar betydelig til globalt energiforbruk og karbonutslipp. Det er behov for innovative løsninger for å optimalisere energiforbruket og samtidig sikre et sunt innemiljø. Infineon Technologies AG melder i dag at de kommer dette behovet i møte, gjennom introduksjonen av den nye, 5V XENSIV PAS CO2-sensoren.

Den er basert på såkalt fotoakustisk spektroskopi- (PAS)-teknologi og skal forbedre energieffektiviteten ved å tilpasse ventilasjonen til faktisk bruk, og dermed redusere karbonfotavtrykket til bygninger. Dette gjør enheten egnet for bruksområder som oppvarming, ventilasjon og klimaanlegg (HVAC) samt romstyring og termostatenheter i kommersielle bygninger og boliger. Den kan også brukes til IoT- og forbrukerenheter som smart belysning, luftrensere, konferansesystemer og smarte høyttalere, samt nye applikasjoner som smart hagebruk og smarte kjøleskap, opplyser produsenten.

XENSIV PAS CO2 5V skal gi nøyaktige luftkvalitetsdata i sanntid. Dens miniatyriserte formfaktor på 14x13,8x7,5 mm³ er identisk med størrelsen på XENSIV PAS CO2 12V-sensoren og tillater sømløs integrering i et bredt spekter av applikasjoner. Dette skal gjøre det enkelt å ta i bruk doble design eller opprettholde samme designstrategi for begge produktvariantene. Sammenlignet med 12V-sensoren kommer 5V-versjonen med en 5V-strømforsyning som ytterligere forenkler installasjonen.

Dessuten gir den en betydelig raskere responstid, på 55 sekunder – ned fra 90 sekunder (12 V). Denne forbedringen øker effektiviteten på tvers av ulike applikasjoner, noe som muliggjør raskere datainnsamling og mer responsiv ytelse i dynamiske miljøer.

Sensorens utforming er støvtett i henhold til ISO 20653:2013-02. I tillegg muliggjør UART-, I²C- og PWM-grensesnitt sømløs integrasjon med mikrokontrollere og andre digitale systemer, noe som forenkler design- og utviklingsprosessen. Med sin robuste ytelse skal sensoren oppfylle ytelseskriteriene til den internasjonalt anerkjente WELL Green Building Standard.

Enheten har blant annet en dedikert mikrokontroller som kjører avanserte kompensasjonsalgoritmer for å gi direkte og pålitelige ppm-avlesninger av reelle CO2-nivåer. Videre har den en dedikert ABOC (Automatic Baseline Offset Calibration), trykkkompensasjon, signalalarm, samplingsfrekvens og tidlig målingsvarsling, som er spesielt nyttig for styring av strømforbruk.

 

Powered by Labrador CMS