Trådløs teknologi:

Lanserer mer bærekraftige radiotransceivere

EnOcean spiller på bærekraft når de nå lanserer nye radiotransceivere som de mener gir et kvantesprang i ytelse og effektivitet innen trådløse forbindelser.

Publisert

Med sin nyeste radiotransceiverfamilie hevder EnOcean å sette nye standarder i landskapet for trådløs teknologi.

Matthias Kassner, produktmarkedssjef hos EnOcean GmbH.

De nye TCM 600- og TCM 615-enhetene gir betydelig mer minne og mye høyere beregningskraft. Samtidig reduserer de energiforbruket ytterligere. – Disse nye trådløse transceiverne gjør det mulig å lage neste generasjons, differensierte produkter basert på EnOcean-teknologi, heter det.

Kvantesprang i ytelse

– Med et betydelig ytelsesløft muliggjør TCM 600 og TCM 615 differensierte applikasjoner basert på den nyeste EnOcean-teknologien, sier Matthias Kassner, produktmarkedssjef hos EnOcean GmbH. – TCM 600 og TCM 615 gir opptil fire ganger beregningskraften og opptil åtte ganger tilgjengelig brukerapplikasjonsminne sammenlignet med de tidligere produktgenerasjonene TCM 3xx og TCM 5xx. Dette utvider de tilgjengelige ressursene for brukerapplikasjoner dramatisk, sier han.

Samtidig skal komponentene bruke opptil 50 % mindre energi enn tidligere løsninger. 

TCM 615 skal gi en enkel, kompakt og kostnadseffektiv måte å legge til radiokommunikasjonsfunksjonalitet til OEM-kundeløsninger. Den er pinne-til-pinne-kompatibel med den forrige TCM 515-enheten og bruker den samme, veletablerte ESP3-grensesnittprotokollen. Brukere kan derfor direkte oppgradere eksisterende design fra TCM 515 til TCM 615 uten behov for redesign av maskinvare eller programvare, og dermed umiddelbart dra nytte av den nyeste funksjonaliteten.

Løsningen skal være egnet i svært plassbegrensede trådløse applikasjoner, slik som ultrakompakte reléer og dimmere.

Bærekraft

TCM 600 og TCM 615 anvender den åpne EnOcean-baserte radiokommunikasjonsstandarden ISO1453-3-10 og ISO14543-3-11. Denne standarden er preget av høy pålitelighet og svært lavt strømforbruk takket være bruken av små, redundante meldinger som gjør dem ideelle for energihøsting og lavstrømsapplikasjoner.

– Med denne nye transceiverfamilien understreker EnOcean sitt sterke engasjement for EnOcean Alliance-økosystemet. Både TCM 600 og TCM 615 utvider ytelsen og bærekraftsområdet betydelig og representerer derfor en viktig milepæl for bærekraftig, trådløs tilkobling. Takket være deres forbedrede ytelse, fokus på bærekraft og plasseffektivitet, er disse modulene egnet for implementering av et bredt spekter av løsninger som er både teknologisk avanserte og miljøbevisste, oppsummerer Kassner.

Prøver av TCM 600 og TCM 615 for testing er allerede tilgjengelig. Volumforsendelser av TCM 615 vil begynne slutten av året og volumforsendelser av TCM 600 vil starte tidlig neste år.

Powered by Labrador CMS