Digital skilting:

LED-driver for digital skilting

En ny 12-kanals LED-driver fra Diodes Incorporated skal gi høy ytelse for digital skilting og skjermer.

Publisert

Diodes Incorporated introduserte før helgen en ny konstant-strøm 12-kanals LED-driver, AL58221. Den har 12 open-drain-utganger som på opptil 24 V og synker opptil 60 mA med høy nøyaktighet med en rask transientrespons. Kanal-til-kanal LED-strømnøyaktighet er oppgitt til typisk ±1 % og den regulerte utgangsstrømtoleransen er ±0,1 %.

Driveren opererer med en 3 V til 5,5 V inngang, og bruker adaptiv pulsdensitetsmodulasjon (APDM) for å redusere ikke-ideell IOUT -forvrengning og forbedre visuelle oppdateringsfrekvenser for forbedret ytelse. Den kan brukes til innendørs og utendørs LED-videoskilting og -skjermer, variable meldingsskilt (VMS), arkitektoniske og dekorative LED-belysningssystemer og LCD-bakgrunnsbelysning.

Komponentens LED-strøm stilles inn av tre eksterne motstander (for RGB-masterinnstilling), hvor hver kanals gjennomsnittlige utgangsstrøm programmeres uavhengig via det digitale grensesnittet. Den har en 10 MHz dobbeltkanttrigget dataklokkeinngang som skal redusere EMI. Enhetens to-leder serielle grensesnitt sender gråtonedata til funksjonsstyringsregistrene som lagrer konfigurasjonsinformasjonen. Den styrer gråtoneoppløsning og klokkefrekvens, valg av utgangsbølgeform og intern låsefunksjon.

Driveren bruker APDM for å øke den visuelle oppdateringsfrekvensen til mer enn 1000 Hz ved 16-bit og over 256 kHz ved 8-bits gråtoner. Denne teknikken reduserer flimmer og gir bilateral prosessering av utgangsstrøm for EMI-reduksjon.

Innenfor den samme LED-driverfamilien finner vi også den nylig introduserte AL58263, en 16-kanals enhet med 16-bit PWM gråtonedimmingskontroll for høyere oppløsning og større skjermpanelapplikasjoner.

 

 

Powered by Labrador CMS