Går sammen for å digitalisere smart mobilitet i tøffe miljøer
Første fellesprosjekt: Kantdatamaskin for mobil intralogistikk.
Denne artikkelen er 2 år eller eldre
congatec og finske Etteplan som spesialiserer seg på programvare og innebygde løsninger for produksjonsindustrien, inngår et strategiske partnerskap for å digitalisere smart mobilitet og robotapplikasjoner i robuste miljøer som industrimaskiner og landbruk.
Partnerskapet har som mål å gi mobilitets-OEMer og systemintegratorer applikasjonsklare løsninger designet for digitalisering av mobilitet i tøffe miljøer. Typiske mål inkluderer flåter av intralogistikk-kjøretøyer i fabrikker, varehus og distribusjonsknutepunkter, tunge anleggsmaskiner og landbruksmaskiner.
Digitalisering i disse markedene vil gi mer effektiv logistikk, optimert flåtestyring og forbedret prediktivt vedlikehold, heter det i en felles pressemelding. Det kan også være en akselerator for nye forretningsmodeller som betal-per-bruk og smidige abonnementer med konfigurerbare funksjoner og tjenester.
– Et samarbeid som dette er en strategisk vektstang som gjør oss i stand til å gå raskere fremover med hjelp fra congatecs sterke ingeniørteam, sier Jaakko Ala-Paavola, Director Digital Solutions hos Etteplan.
– Vi vil nå sammen med Etteplan utvikle kundespesifikke applikasjonsklare systemplattformer og skytilkoblingsløsninger. Og vår sterke tilstedeværelse over hele verden vil gi en god plattform for fremtidig suksess, mener Diethard Fent, Sales Partner Manager i congatec.
Første fellesprosjekt
Etteplan Rugged Evaluation Platform for logistikk-kjøretøyer og gaffeltrucker er det første prosjektet der congatec og Etteplan har slått seg sammen. Plattformen lover en presis posisjoneringsløsning ved å integrere en RTK-aktivert GNSS-enhet med akselerometer, gyroskop og magnetometer til en robust industriell enhet, som drives av congatecs datamodul (Computer-on-Module). Enheten er i stand til å gi en posisjoneringsløsning med en nøyaktighet på +/- 10 cm.
Maskinvareplattformen er baert på Intel Atom-prosessoren og er designet for tøffe miljøer og spenningsområder på opptil 36V. Driftstemperaturområde er på -40 til 85°C og har IP65/67-beskyttelse. For tilkobling til kjøretøyets kommunikasjonsnettverk tilbyr den utvidelsesalternativer for sanntids Ethernet (TSN), RS232, RS485 og CAN. Ytterligere tilkoblingsmuligheter inkluderer Wi-Fi og Bluetooth samt LTE/5G. Sensorer for omgivelsestrykk, fuktighet og temperatur inngår også i funksjonssettet.
Plattformen er allerede tilgjengelig som prototype og kan umiddelbart bestilles for prototyping. Serieproduksjon av standard systemplattform er planlagt i andre halvdel av 2022. Over et visst volum er det også mulig å bestille kundespesifiserte systemer.