Utvikling:

Glade gutter: EmLogic har levert det de lovet da det hele startet i 2020 (etablert 1. januar 2021). Ledelsen er her ved f.v.: Morten Falch Rustestuen, salgsdirektør; Michal Koziel, medgründer og leder Embedded Software; Espen Tallaksen, gründer, daglig leder og leder for FPGA og romfartselektronikk; Joakim Østensen, leder Hardware og Espen Flo Eriksen, Principal DSP Designer.

Solid vekst

De har god vind i sine teknologiske seil hos EmLogic, spesialist på innvevde systemer, da de startet i 2021 sluttet året med 18 ansatte. I skrivende stund er det 36 ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Techseed

TechSeed ble grunnlagt 1. januar 2021 av Michal Koziel, Snorre Meland, Sven Ivar Mørch og Espen Tallaksen. Gründerne har dyp kunnskap og erfaring innen Embedded Software, FPGA og informasjonsteknologi generelt, og alle har en vellykket historie med å grunnlegge lignende selskaper i løpet av de siste årene. EmLogic var for øvrig det første selskapet i gruppen.

– Vi er nå ledende på FPGA i Skandinavia, sier Espen Tallaksen, CEO i EmLogic, og nevner at dette er godt begrunnet på nettsiden. Blant årsakene til dette er at de har den høyeste tettheten av FPGA-spesialister, men også det høye aktivitetsnivået de har når det gjelder kurs, seminarer og arrangementer.

Mer programvare

Likevel, programvarespesialister vokser fram her også, ikke minst på grunn av innvevde systemer. – Det er flere programvarespesialister enn FPGA-spesialister blant de ansatte, helt i tråd med det som ble sagt da de startet i 2021, omtalt i Elektronikk 2/2021. Antallet programvarespesialister er noe vi gjerne vil doble i tiden fremover, sier Michal Koziel, leder for Embedded Software. I tillegg har EmLogic også solid fagmiljø innen elektronikk (hardware) design og utlegg, og digital signalbehandling.

Alle eier

Så, hvordan skal de klare å holde på folkene sine? I et intervju med Tekna Magasinet sa Tallaksen blant annet: – «Fair» er en kjerneverdi i EmLogic, og vi tilbyr alle ansatte en vesentlig eierandel. Ikke bare «nøkkelpersoner» eller de aller første, men faktisk alle. Det blir litt færre aksjer for de som ansettes i 2023, men ikke store forskjeller slik det normalt er.

Bonus

I intervjuet forklarte han også at de har fokus på «fair» med hensyn på lønnsordninger, slik at de for eksempel kompenserer for merreisetid for de som må jobbe hos kunder lenger av gårde. Ikke minst så har de også en bonusordning der 1/3 av resultatet gis i bonus – proporsjonalt med lønn og tilstedeværelse – uten spesielle ordninger for noen.

Veksten

Nå, snart tre år etter starten av morselskapet TechSeed, har de virkelig begynt å røre på seg. Som flere har fått med seg har de etablert seg i Sverige og satser stort med en gang. – Så langt finnes TechSeed på åtte lokasjoner, fem i Sverige og tre i Norge. Målet er også at det skal bli samarbeid mellom de forskjellige selskapene for å kunne gjøre større prosjekter og sikre hele leveranser. Vi har en distribuert modell som betyr at de forskjellige enhetene først og fremst skal være veldig gode på det de holder på med, sier Tallaksen.

Trenger flere på laget

– Vi ønsker oss flere dyktige ingeniører for å sikre den planlagte veksten. Vi er også avhengig av å vokse i hele TechSeed, slik at vi får til samarbeidsprosjekter på tvers av selskapene. Blant annet er TechSeed nå i startgropen med IoT og skytjeneste i Norge, sier han.

Da er det bare å vente på fortsettelsen.

Powered by Labrador CMS