Mønsterkort:

Thomas Erichsen Hurlen, daglig leder (t.v.) og nyansatte Dan Gunnar Hugvik, Civa AS. Sistnevnte er ansatt for å øke innsatsen i markedet, og da passer det godt å ha Kobben og forskningsparken i Borre som utgangspunkt. Hurlen har for øvrig sitt daglige kontor i Oslo.

På tide å bli synlig igjen

Mønsterkort-traderen Civa AS med hovedsete i Eidsvåg i Romsdal, har gått litt under radaren i flere år – med unntak av og for de faste kundene de har betjent siden starten i 2004.

Publisert Sist oppdatert

Civa AS

Selskapet ble etablert i 2004 av Per Sverre Røed i Gjøvik. Etter hvert ble bedriften flyttet til hjemstedet Eidsvåg i Romsdalen, og etter hans død i 2017 har bedriften fortsatt adresse der under ledelse av Thomas Erichsen Hurlen. Civa kan levere det meste som finnes av mønsterkort, fra svært avanserte kort til enklere kort i volum. I tillegg til Eidsvåg, har Civa kontor i Horten og Stockholm.

Bedriften ble startet i 2004 av Per Sverre Røed som dessverre gikk bort i 2017. Dagens organisasjon er fortsatt liten, men etter å ha ansatt Dan Gunnar Hugvik som nå sitter i Forskningsparken ved USN Campus, Horten, skal aktiviteten økes.

Nettverk

– Vi har nå valgt å etablere oss i Horten av flere grunner, forteller daglig leder Thomas Erichsen Hurlen. – Først og fremst er det et allerede etablert nettverk her gjennom Electronic Coast. Civa har mange gode kunderelasjoner i området rundt Horten, og vi både tror og håper at vi med å etablere oss her kan styrke relasjonene til både eksisterende og fremtidige kunder i regionen, legger han til.

AT&S

I 2008 sikret Røed en avtale med østerriske AT&S som skandinavisk salgsrepresentant. Samarbeidet med AT&S er en suksess også i Hortensområdet. Tilbake i 2015 valgte en kjent bedrift kort fra denne produsenten etter visse problemer med andre leverandører. – Sammen med produksjonspartner fant vi en løsning som åtte år senere har fungert uten ett eneste kvalitetsavvik, forklarer Hurlen stolt. AT&S er for øvrig kjent for å levere avanserte kort med høy kvalitet, og spesielt innen fleks- og rigid fleks-kort. Han legger til at 30 prosent av innkjøpene er AT&S.

– Dette er ikke billige kort, men blir brukt der kvalitet er viktig, sier han.

En million kort i året

– Selv om det er mest gøy å prate om de avanserte og utfordrende kortene, så leverer vi også enklere kort i store volum. Vår største volumkunde over tid befinner seg i Tyskland, og til de leverer vi årlig i underkant av 1 million enkel- og dobbeltsidige kort som benyttes i IKT og Telekom infrastruktur. Dette er en kunde som har vært med oss siden 2006, og vi har hvert år fått maks score på årlige leverandørevalueringer, sier Hurlen.

Flere produsenter

– I tillegg til AT&S har vi ett titalls produsenter vi benytter avhengig av type kort, volum, ledetider og geopolitiske krav etc. Dette er alle produsenter vi har benyttet i over 10 år, og noen har faktisk vært med siden Civa ble etablert i 2004. Hos disse produsentene er vi hundre prosent sikre på at alle aspekter av kvalitet er ivaretatt, slår han fast.

AT&S

AT&S er en ledende mønsterkortprodusent i Europa med to fabrikker i Østerrike, en fabrikk i India, to fabrikker i Kina, en fabrikk i Sør-Korea og en fabrikk under bygging i Malaysia.

AT&S fabrikken i Loeben er den største HDI produsenten i Europa. Fabrikken i Shanghai er den største HDI fabrikken i Kina. Selskapet produserer mønsterkort til mobiltelefoner og er globalt et av de tre største innen dette segmentet. De er også en stor leverandør til romfart, luftfart, kommunikasjon, medisin og bilindustrien. Fra 10-lagskort og oppover hevder selskapet at de har de beste prisene av samtlige europeiske produsenter.

Geopolitikk

Hurlen forklarer at summen av de produsentene de benytter, betyr at de langt på vei er i stand til å levere alt av mønsterkort, selv om det helt sikkert finnes kombinasjoner av kapabiliteter og spesielle krav der de ikke greier å levere. – Dette med geopolitiske krav har vi for eksempel sett mer og mer av de siste årene, og kombinasjonen av krav om produksjon i Europa, relativt enkle kort, og med gode priser er noe som vi jobber med å bli mer konkurransedyktig på, sier han.

Eksotisk

Hurlen nevner at de også har noen «eksotiske» kunder i utlandet, blant annet CERN og universitetet EPFL i Sveits (École Polytechnique Fédérale de Lausanne). – Der er det alt annet enn volum, ofte bare ett eller noen fåtalls kort, med spesifikasjoner som i mange tilfeller er helt på grensen av de kapabilitetene produsentene våre kan levere på, forklarer han.

Mer synlig

Hurlen innrømmer at de kanskje har glemt litt av det å gå bredere ut. Samtidig har de klart seg bra med en liten organisasjon etter at han overtok lederstolen i 2017. – Vi har brukt en del tid på å jobbe så effektivt som mulig med de ansatte vi har, forklarer han. – Noe vi er fornøyd med er at vi har hatt positive resultater siden Per Sverre Røed gikk bort.

– Vi er nok blant de minste i dette markedet, men mener vi har et bra produkt å tilby, avslutter Hurlen.

Powered by Labrador CMS