Utdanning:

Farnells distribusjon av micro:bits har hjulpet stiftelsen til å nå anslagsvis 56 millioner studenter over hele verden. Stiftelsens mål er å nå mer enn 100 millioner barn over hele verden innen 2028.

Markerer utdeling av 10 millioner micro:bit

Mikro:bit-datamaskinen i lommestørrelse er en av de viktigste mulighetene for barn over hele verden til å utvikle kunnskap og bevissthet om ferdighetene som trengs for en digital verden.

Farnell kan nå melde, i samarbeid med Micro:bit Educational Foundation, at de har nådd den betydelige milepælen med å ha produsert og distribuert mer enn 10 millioner BBC micro:bit-datamaskiner for å hjelpe unge mennesker over hele verden med å oppdage koding gjennom fysisk databehandling.

I Norge blir disse minidatamaskinene også distribuert, i et samarbeid mellom samtlige regionale vitensentre i Norge, Lær Kidsa Koding og NRK, under prosjektnavnet super:bit.

Micro:bit Educational Foundation ble grunnlagt i 2016, etter den første britiske micro:bit-kampanjen av BBC og et team av partnere, og er en ideell organisasjon som støtter lærere for å inspirere unge sinn med digital kreativitet. I nesten et tiår har Farnells virksomhet støttet stiftelsens arbeid ved å produsere og distribuere enheter over hele verden. Ved å gjøre det har flere unge blitt introdusert for mulighetene innen naturvitenskap, teknologi, ingeniørfag og matematikk (STEM).

Et av disse barna er Josh Lowe, som begynte å kode med micro:bit da han var 12 år gammel som en del av den første micro:bit-utrullingen i 2016. Han utviklet sin egen programmeringsplattform, kalt Edublocks, fra blokkbasert koding til tekst med ferdighetene som er oppnådd ved å gjøre koding morsomt. Nå som ung voksen jobber Josh for en stor KI- og datavitenskapelig plattform, Anaconda, som kjøpte programmeringsplattformen han skapte i sine yngre år.

Dette er bare én historie fra millioner, og Farnells distribusjon av micro:bits har hjulpet stiftelsen til å nå anslagsvis 56 millioner studenter over hele verden. Med Farnells fortsatte produksjons- og distribusjonsstøtte, er stiftelsens mål å til slutt nå mer enn 100 millioner barn over hele verden innen 2028.

For å appellere til studenter som kanskje føler at høyteknologi ikke er noe for dem, er BBC micro:bit designet for å være enkelt og fysisk, for å inspirere unge mennesker til å lære digitale ferdigheter. Spesielt er stiftelsens mål å gi muligheter til unge mennesker med ulik bakgrunn, noe som kan bidra til å øke sosial likestilling og bidra til å skape bedre teknologi.

Allerede i 2017 viste en undersøkelse blant studenter som hadde mottatt micro:bits at 90 % sa at det hjalp å vise dem at hvem som helst kan kode, og 88 % sa at micro:bit hjalp dem til å se at koding ikke var så vanskelig som de trodde.

Blant lærere sa 85 % at micro:bit hadde gjort IKT/datavitenskap morsommere for elevene, og halvparten av lærerne som hadde brukt micro:bit sa at de følte seg tryggere som lærer.

Powered by Labrador CMS