Batteriteknologi:

Sikrere overvåking av batteripakker

Den nye NXP MC33777 hevdes å være verdens første integrerte krets (IC) for batterikoblingsbokser som integrerer sanse-, tenke- og handleevner i en enkelt komponent.

Publisert

NXP Semiconductors lanserte i går MC33777, verdens første batterikoblingsboks-IC som integrerer kritiske funksjoner på pakkenivå i en enkelt enhet. I motsetning til konvensjonelle overvåkingsløsninger på pakkenivå som krever flere diskrete komponenter, eksterne aktuatorer og prosesseringsstøtte, konsoliderer MC33777 ifølge NXP viktige BMS-funksjoner. ICen reduserer designkompleksiteten, kvalifikasjons- og programvareutviklingsinnsatsen og kostnadene for OEMer betydelig, samtidig som den skal forbedre den generelle ytelsen til systemet.

Den nye komponenten kan bidra til å beskytte høyspentbatterier mot overstrøm ved konstant å overvåke batteristrømmen og -kurve hvert åttende mikrosekund. Den skal kunne oppdage og reagere på en bred matrise av konfigurerbare hendelser opptil 10 ganger raskere enn konvensjonelle ICer, for eksempel uten å vente på at spesifikke strømterskler skal overskrides.

Enhetens sikringsemuleringsteknologi muliggjør også eliminering av dyre og lite pålitelige smeltesikringer fra systemet, noe som gir betydelige kostnadsbesparelser for OEMer og ledende leverandører, øker påliteligheten og øker sikkerheten for passasjerene i kjøretøyet. Elektriske kjøretøy bruker tradisjonelt smeltesikringer for å koble fra strømmen til kjøretøyet i tilfelle overbelastning, med pålitelighet som en kritisk sikkerhetsfaktor.

– Å integrere alt som kreves for å overvåke en batteripakke og reagere raskt på sikkerhetskritiske hendelser i en enkelt enhet, gir betydelige fordeler for både OEMer og sluttforbruker. NXPs MC33777 markerer en ny generasjon IC-er for batterikoblingsbokser for elektriske kjøretøy, som leverer raskere, sikrere og rimeligere administrasjonsløsninger for høyspentbatteripakker, uttaler Jesus Ruiz Sevillano, direktør for produktmarkedsføring BMS hos NXP.

For OEMer er forenkling en av de største fordelene. ICen skal redusere komponentantallet med opptil 80 %, begrense nødvendig plass på kretskort og redusere programvareutviklingsarbeidet på grunn av maskinvareimplementeringer.

For forbrukeren bidrar komponentens raskere reaksjonstider til å gi ekstra sikkerhet, som å redusere risikoen for elektriske støt til passasjerer i tilfelle en kollisjon. Mer nøyaktige målinger resulterer også i utvidet rekkevidde, noe som betyr at sjåfører kan glede seg over større avstander mellom ladingene, heter det.

 

 

Powered by Labrador CMS