Batteriteknologi:

Ny type Ni-MH batteri for skinnegående

Panasonic Energy lanserer nytt nikkel-metallhydridbasert batterisystem under Innotrans-messen.

Publisert

På InnoTrans 2024 i Berlin, fra 24. til 27. september, vil Panasonic Energy for første gang presentere sitt nye nikkel-metallhydrid-batterisystem for jernbanekjøretøy.

Det nye modulære Ni-MH-batterisystemet skal være konstruert for å gi en ekstra strømforsyning for jernbanekjøretøy, og tilbyr en rekke funksjoner som skiller det fra tradisjonelle systemer.

Nøkkelegenskapene til Ni-MH-batterisystemet inkluderer et kompakt og skalerbart design, som muliggjør fleksibel montering på kjøretøy. Dette sparer ikke bare plass, men bidrar også til forbedret effektivitet og ytelse, ifølge produsenten. I tillegg har systemet en lang levetid, noe som reduserer behovet for hyppige utskiftninger, og minimerer nedetiden.

Om ønskelig kan systemet også erstatte et eksisterende batterisystem som kjører på nikkel-kadmiumbatterier.

En annen fordel er at det nye Ni-MH batterisystemet ikke er klassifisert som farlig gods i klasse 9. Dette betyr at transportkravene er mindre strenge, noe som forenkler logistikk og driftsprosesser for jernbaneselskaper. Spesielt inneholder systemet ikke miljøfarlige stoffer som bly (Pb) og kadmium (Cd).

 

 

Powered by Labrador CMS