Sensorer og batterier:

Dukosi's løsning betyr at hver celle får sin egen sensor som kommuniserer trådløst via NFC. I følge selskapet kan man putte på så mange sensorer man vil. De har verifisert at de kan takle en milliard celler.

Rimelig smart overvåking av battericeller

Det skotske selskapet Dukosi står bak unik «Chip-on-Cell»-teknologi med tilhørende kommunikasjonsteknologi (C-SynQ), som gjør det mulig å nøyaktig overvåke tilstanden til en battericelle gjennom hele levetiden. Nå er komponentene klar for produksjon.

Publisert

Selskapet kan nå melde at Dukosi Cell Monitoring System (DKCMS) for sikkerhetskritiske, neste generasjons batterisystemer er klare for produksjon.

DKCMS Core-maskinvare har gått gjennom omfattende kvalifikasjonstesting i henhold til AEC-Q100, og oppfyller de kravene og levetidsforventningene til elektriske kjøretøy (EV) og stasjonære batterienergilagringssystemer (BESS), får vi vite.

En illustrasjon på systemet.

Dukosis chip-on-cell-teknologi og proprietære C-SynQ kommunikasjonsprotokoll endrer faktisk måten batterier er designet og overvåket på. DKCMS-celleovervåkingen og det ikke-flyktige innebygde minnet gir også livstidssporbarhet, noe som gjør det mulig for kundenes produkter å være klare for kommende forskrifter som EUs batteripass.

Sensor på hver celle med et antennelag som legges over.

DKCMS Core er en unik kontaktløs battericelleovervåkingsløsning som består av DK8102-AQ-25 Cell Monitor-brikke, DK8202-AR-25 System Hub-brikke, Dukosi API og C-SynQ. En cellemonitor montert direkte på hver celle gir nøyaktig overvåking av viktige driftsparametere som spenning og temperatur sammen med nødvendig cellebalanseringsfunksjonalitet og diagnostikk.

Systemhuben administrerer toveis dataoverføring mellom alle cellemonitorene og BMS-verten ved å bruke Dukosis proprietære C-SynQ via en enkelt bussantenne. C-SynQ gir en svært sikker og ekstremt robust og pålitelig kommunikasjon, med forutsigbar forsinkelse og synkroniserer alle Cell Monitor-målinger for optimal pakkeytelse.

Mer informasjon: www.dukosi.com

Powered by Labrador CMS