GP Batteries:
Vil produsere 50 prosent oppladbare batterier innen 2030
Batteriprodusenten GP Batteries sier «nei takk» til engangsbatterier. Nå kommer de med et løfte om å redusere produksjonen av engangsbatterier innen 2030, og håper samtidig å inspirere konkurrentene til å gjøre det samme.
– I en tid hvor flere bransjer tar store skritt for å
håndtere sine bærekraftutfordringer, har husholdningsbatteriene falt av, sier
Malin Torberntsson, General Manager i GP Batteries, i en pressemelding onsdag.
Engangsbatterier har vært en del av de europeiske husholdningene siden 1956, og utgjør 98 prosent av alle husholdningsbatterier i Europa (EPBA). Dette tilsvarer et årlig forbruk på omtrent 23 milliarder batterier. Nå tar GP Batteries et avgjørende skritt mot å omforme bransjen. Selskapet gir et løfte om at minst 50 prosent av deres batteriproduksjon skal bestå av oppladbare alternativer innen 2030.
– Vi har klart å normere bruk av elbil i Norge. Nå er det på tide å gjøre det samme med oppladbare husholdningsbatterier, sier Malin Torberntsson, og fortsetter:
– For å drive endring er det nødvendig med en samstemt retning, hvor bransjen tar et felles ansvar for både produksjon og kundereise i butikk.
Med en gjennomsnittlig levetid på fem år tilbyr dagens
oppladbare batterier både høy ytelse og holdbarhet. Nærmere 71 prosent av den
norske befolkningen ønsker også å redusere bruken av engangsartikler ifølge en
undersøkelse av Kantar Sifo fra 2020. Til tross for dette er oppladbare
batterier fortsatt i mindretall, men Torberntsson tror at kundene vil handle
ladbart i større grad hvis dette blir mer tilgjengelig på salgshyllene.
– Det første steget er å endre produksjonen for å deretter synliggjøre disse alternativene i både butikk og e-handel – slik at forbrukerne kan velge bærekraftige alternativer, sier Malin Torberntsson og fortsetter:
– En stor felles transformasjon innen batterikategorien er helt nødvendig. Hvert år importeres over 21 millioner engangsbatterier til Norge. Ved å erstatte en liten del av disse med mer bærekraftige alternativer, kan vi oppnå store positive effekter, avslutter Torberntsson.