electronica 2024:
Vil bane vei for det helelektriske samfunnet
Som et etablert bransjearrangement har electronica ført den internasjonale elektronikkindustrien sammen i 60 år – neste gang vil være fra 12. til 15. november 2024 på Münchens utstillingssenter.
I sitt jubileumsår vil messen handle om det helelektriske
samfunnet, enten det er med innovasjoner fra utstillere, brukerorienterte
foredrag i det omfattende konferanse- og forumprogrammet, eller i
sosiopolitiske diskusjoner som CEO Roundtable med sitt førsteklasses panel.
– Det høye nivået av utstillerinteresse for electronica fortsetter. I 2024 vil vi for første gang okkupere alle de 18 utstillingshallene, sammen med SEMICON Europa, som holdes i to haller og arrangeres samtidig. Det betyr at vi er på vei mot den største elektronikken noensinne og vil igjen dekke hele spekteret av produkter, teknologier og løsninger i elektronikkindustrien, sier messedirektør Katja Stolle. Sammenlignet med tidligere arrangementer har andelen internasjonale utstillere steget igjen i 2024 og vil ligge på rundt 60 prosent. Varemessen har hatt spesielt sterk vekst blant selskaper fra USA, Sør-Korea, Japan, Taiwan og Kina.
– Siden electronica ser på seg selv som innovasjonsmøtepunktet og drivkraften i bransjen, legger vi stor vekt på et omfattende, fremtidsrettet støtteprogram som gir god plass til å utveksle spesialistkunnskap og ideer, sier Caroline Pannier, visedirektør for utstillingen, electronica. Fokuset vil være på temaer som bærekraft, kunstig intelligens, e-mobilitet, smart energi, automasjon eller tilkobling, som understreker betydningen av elektronikkindustrien som en muliggjører for bærekraftige teknologier. På CEO Roundtable kvelden før messens første dag vil toppbeslutningstakere fra bransjen som Jochen Hanebeck (Infineon), Jean-Marc Chery (STMicroelectronics) og Kurt Sievers (NXP Semiconductors) diskutere de siste trendene og utfordringer. På de medfølgende konferansene vil eksperter snakke om den aktuelle utviklingen innen bilindustrien og trådløse systemer og applikasjoner.
Forumprogrammet, som er redesignet, vil fokusere på praktisk kompetanse og kunnskap. Eksisterende temaområder er utvidet og nye tematiske fokuspunkter lagt til som AI, maskinlæring og kvinner i teknologi, slik at elektronikkforumene, som vil finne sted rett i de respektive utstillingsområdene, dekker praktisk talt alle bruksområder. Den tidligere Embedded Platforms Conference har blitt Embedded Platforms & Industrial Control Forum, med et enda sterkere fokus på maskinteknikk og automasjon. Call for Papers for konferansen, der eksperter fra industri og forskning kan levere sine presentasjoner, er fortsatt åpen til slutten av juni. En annen viktig del av støtteprogrammet er initiativer og tilbud for karriereplanlegging og fremme av nye talenter for å motvirke den stadige mangelen på fagarbeidere.