Instrumentering:

Kraftig skop til lav pris

Keysight lansere i dag det nye og etter sigende, ekstremt nøyaktige high-end Infiniivision HD3-oscilloskopet til en pris under konkurrentenes produkter til tross for høyere ytelse. Det ble vist på E-24 elektronikkmessen i Odense, onsdag.

Publisert Sist oppdatert

Tester med det nye Keysight-oscilloskopet gir tilgang til langt mer «testkraft», signalintegriteten skal også være svært god. Blant annet er det fire ganger mer presisjon med 14-bits AD-omformer opp til 1GHz, signal-til-støy-forholdet er 10 ganger bedre enn nærmeste konkurrent, hevdes det. Det er 25 ganger mer minne for alle typer målinger med 100 Mpts lagringsplass.

Det nye Infiniivision-oscilloskopet kommer med båndbredder mellom 200MHz og 1GHz samt to eller fire analoge kanaler og 16 digitale kanaler. Samplingshastigheten er 3,2GSa/s (per kanal).

Til tross for de tekniske egenskapene er dette et bærbart oscilloskop som egner seg for ulike bruksområder alt fra strømintegritet i strømnettet og medisinsk bildebehandling, til generell feilsøking. Lisensen i instrumentet kan oppgraderes kontinuerlig uten å måtte returnere til fabrikken. Soner, områder og masker er alle maskinvarebaserte, og den innebygde programvaren inkluderer bransjens første feilsøkingsfunksjon.

Så vidt vi kan forstå, vil prisen ligge på mellom 90 og 100 tusen kroner. Altoo, det danske søsterselskapet til den norske Keysight-distributøren 4Test, oppgir en pris som starter på ca. 65.000 danske kroner.

Powered by Labrador CMS