Industriell kommunikasjon:

Sikker EtherCAT-stakk i SIL3-versjon

RT-Labs lanserer FSoE kommunikasjon i en SIL3 sertifisert versjon.

Publisert

Det svenske selskapet RT-Labs kommer nå med en ny utgave av sin FailSafe over EtherCAT (FSoE)-stakk, nå tilgjengelig i en SIL3-sertifisert versjon.

Denne nye versjonen skal gi økt sikkerhet og pålitelighet til industriell kommunikasjon, og tilbyr en forhåndssertifisert løsning som betydelig forenkler sertifiseringsprosessen for sluttprodukter.

FSoE-teknologi, definert av EtherCAT Technology Group (ETG), er en sikkerhetsprotokoll for EtherCAT-nettverk som sikrer trygg overføring av data mellom enheter. Det muliggjør integrering av sikkerhetsrelatert kommunikasjon på samme nettverk som standard kommunikasjon, noe som reduserer kompleksitet og kostnader. FSoE bruker en "black channel"-tilnærming, der sikkerhetstiltak implementeres på applikasjonslaget, som sikrer dataintegritet og konsistens uten å kreve endringer i den underliggende kommunikasjonsinfrastrukturen. Dette gjør den egnet for applikasjoner innen automatisering og robotikk der sikkerhet er kritisk.

RT-Labs FSoE-stakk skal være fullstendig kompatibel med ETG FSoE-testsett, implementert i henhold til ETG-standarder, og er MISRA C 2012-kompatibel. SIL3-sertifiseringen fra TÜF SÜD garanterer at FSoE-stabelen oppfyller de høyeste sikkerhetsstandardene, og gir robust beskyttelse for kritiske industrielle applikasjoner.

I tillegg er stakken porterbar, skrevet i standard C-kode og enkel å bruke, ifølge leverandøren. Den har et svært lite fotavtrykk og leveres i full kildekode med sertifisering, en sikkerhetsmanual, dokumentasjon og eksempelapplikasjoner.

Ved å bruke en forhåndssertifisert FSoE-stack skal kundene kunne strømlinjeforme produktsertifiseringsprosessen, og spare betydelig tid og kostnader. Stakken er designet for sømløs integrasjon, slik at utviklere raskt og effektivt kan implementere den, noe som reduserer ingeniørarbeid og kompleksitet.

 

Powered by Labrador CMS