Forsvarselektronikk:

Torben Hajslund, salgssjef for Confidee i Danmark og initiativtager Peter Ladefoged, administrerende direktør i Necas A/S.

Nordisk samarbeid sikter mot mer ansvar i forsyningskjeden

Under slagordet «Together We Are Stronger» forener AS9100 Nordic Consortium et kraftig nettverk av engasjerte danske selskaper, sammen med én norsk partner. Dette samarbeidet streber etter å heve forsvars- og romfartsindustrien gjennom et felles fokus på sporbarhet og kvalitetsstyring.

Publisert Sist oppdatert

– Necas A/S har hatt AS9100-sertifiseringen i mer enn et tiår. Jeg begynte i Necas, som administrerende direktør i 2021, og etter noen måneder tenkte jeg: Hvorfor ikke samle alle sertifiserte partnere i én gruppe? Vi burde kjenne hverandre! En gruppe hvor vi kan slå sammen og trekke all vår erfaring og dedikasjon for å forbedre bransjen, ved å tilby kundene en komplett løsning som lever opp til høykvalitetsstandarden, sier Peter Ladefoged, administrerende direktør i Necas A/S.

Et skifte i forsvarsindustrien

Ladefoged snakker om et skifte i forsvarsindustrien, hvor fokus har flyttet seg fra å rendyrke pris og benchmarking til å fokusere på viktigheten av godkjente og sertifiserte leverandører. Han fremhever hvorfor denne endringen i fokus er spesielt betimelig for AS9100 Nordic-gruppen.

– Selv om prisen fortsatt er en viktig faktor for forsvarskunder, prioriteres det å sikre sertifiserte leverandører, møte strenge krav, og sikre større kontroll og sporbarhet, alle faktorer støttet av AS9100-sertifiseringen, og dermed medlemmene av AS9100 Nordic. Sterke relasjoner og tillit er også viktige, sier Ladefoged.

Torben Hajslund, salgssjef for Confidee i Danmark er enig.

– Jeg er helt enig med Peter. Det skjer endringer i bransjen. Den geopolitiske situasjonen, innrullering av nye regulatoriske krav som CMMC (Cybersecurity Maturity Model Certificate) og økt fokus på forsyningskjedesikkerhet, understreker ganske enkelt at vi alle deler et felles ansvar i forsvarsforsyningskjeden, legger Hajslund til.

Omfavner de nordiske mulighetene

Nordic AS9100-konsortiet fungerer som et kvalitetsbevis, både for medlemmene og potensielle kunder.

– Som gruppe står vi samlet. På spørsmål om vi kan anbefale en pålitelig leverandør for høykvalitetsdeler som trengs i et forsvarsprodukt, er det naturlig for oss å støtte en av våre betrodde gruppemedlemmer, sier Ladefoged.

Navnet på gruppen er ingen tilfeldighet, selv om de fleste selskaper er danske, favner navnet de nordiske mulighetene.

– Vi kalte gruppen AS9100 Nordic fra starten, fordi vi siktet oss mot et nordisk konsortium, utenfor Danmark, et genuint nordisk selskap. Vi er så glade for å ha Confidee ombord, som det første ikke-danske selskapet, deres fokus på samsvar og sporbarhet er akkurat i tråd med våre mål, sier Ladefoged.

– Hos Confidee er vi ydmyke for å være en del av gruppen og omfavne alt nordisk initiativ mot en mer strukturert, kompatibel og sertifisert forsvarsforsyningskjede. Dette initiativet er i tråd med vår strategi om å omfavne samsvar, sporbarhet og åpenhet, og hvorfor vi var en av de første som oppnådde AS9120-sertifiseringen, sier Hajslund.

– Vi prioriterer å sikre at våre kunders kunder er fornøyde, og derfor er det viktig å samarbeide med dem som er til å stole på. Vi inviterer våre svenske, finske og norske forsvarsinteresserte til å samarbeide med oss, som vårt slagord sier: Sammen ER vi sterkere, sier Ladefoged til slutt i en pressemelding mandag.

Listen over dedikerte selskaper i AS9100-gruppen vokser, og flere medlemmer er ønsket. Disse er med i dag:

  • Necas A/S
  • BR Electronics 2 ApS
  • Confidee AS
  • Danish Aerospace Company A/S
  • Flux A/S
  • Micross Hi Rel Power Solutions ApS
  • JAI Overfladebehandling A/S
  • Lite Flite ApS
  • LPM Production A/S
  • MillPart A/S
  • Multicut A/S
  • Pri-Dana Elektronik A/S
  • Trelleborg Sealing Solutions A/S
  • Trier Industries A/S
  • Voxen Technology ApS
Powered by Labrador CMS