Utvikling:

Arduino Uno øker ytelsen med nye 32-bit-versjoner

UNO R4 WiFi-varianten gjør det mulig å koble til Arduino Cloud og andre plattformer for IoT-prosjekter.

Arduino kommer nå med neste generasjons UNO-kort, en betydelig revisjon av 8-bits teknologien. Drevet av en 32-bits mikrokontroller, kommer den nye UNO R4 i to versjoner: den grunnleggende UNO R4 Minima og den mer omfattende UNO R4 WiFi.

Ved å bevare standardformfaktoren, skjoldkompatibiliteten og 5V strømforsyning til den populære UNO R3, legger UNO R4 til en 32-bits mikrokontroller med opptil 16x klokkehastigheten, minne og flashlagring som er integrert i RA4M1-prosessoren fra Renesas.

Basert på en Arm Cortex-M4-kjerne, har mikrokontrolleren RA4M1 på Arduino UNO R4 en klokkehastighet på 48 MHz. For å imøtekomme mer komplekse prosjekter er UNO R4 utstyrt med 32 kB SRAM og 256 kB flashminne. I tillegg har M4-kjernen en «Floating Point Unit» (FPU), som gir et ytelsesløft for visse applikasjoner. Programvareskalerbarhet støttes også på det nye kortet, noe som tillater enkle oppgraderinger for prosjekter laget med UNO R3 eller Leonardo.

Etter forespørsler fra Arduino-fellesskapet er USB-porten oppgradert til USB-C og den maksimale strømforsyningsspenningen er økt til 24V med et forbedret termisk design. Kortet har også en CAN-buss, som gir mindre kabling og muligheten til å utføre forskjellige oppgaver parallelt ved å koble til flere skjold samt to SPI- og to I2C-serieporter. Det nye kortet har også fått en 12-bits analog DAC og operasjonsforsterker.

Å holde pinout, spenning og formfaktor uendret fra UNO R3 sikrer maksimal maskinvare og elektrisk kompatibilitet med eksisterende skjold og prosjekter, samtidig som UNO R4-kortene kan være en høyytelses drop-in-erstatning.

UNO R4 WiFi-versjonen kommer med en Espressif ESP32-S3-modul for Wi-Fi og Bluetooth Low Energy. Den lyssterke 12x8 røde LED-matrisen er ideell for kreative prosjekter ved bruk av animasjoner eller for plotting av sensordata uten behov for ekstra skjermmaskinvare. Det finnes et bredt utvalg av kompatible moduler som kan kobles til via Qwiic I2C-kontakten, kombinert med det store økosystemet av skjold for UNO som allerede er på markedet. Det betyr blant annet at det er mulig å lage prosjekter uten lodding, breadboards eller manuell kabling. For mer avansert bruk er det også ekstra pinner for å slå av mikrokontrolleren mens RTC-en drives av et eksternt bufferbatteri.

For produsenter som ønsker et løft i prosessorkraft uten tilleggsfunksjonene, gir UNO R4 Minima et kostnadseffektivt alternativ. Med HID over USB-funksjonen kan produsenter simulere en mus eller et tastatur for å lage raske og innovative grensesnitt med minimal innsats.

Det er ingen planer om å avvikle den populære UNO R3, da den anslåtte etterspørselen fortsatt er sterk. For å tilby en konsistent utvikleropplevelse mellom 8-bit UNO R3 og 32-bit UNO R4, gjøres det betydelig innsats for å sikre maksimal bakoverkompatibilitet med eksisterende kodeeksempler og opplæringsprogrammer, heter det fra produsenten.

Mer informasjon: store.arduino.cc/pages/unor4.

Powered by Labrador CMS