Robotmarkedet:

Europa har den raskest voksende robotindustrien

Selv om USA og Kina har vært i et teknologikappløp i flere tiår, og kjempet om herredømme på kritiske teknologiområder, inkludert kunstig intelligens og robotikk, taper de to landene kappløpet med Europa når det gjelder til vekst i robotsektoren.

Publisert

I følge data presentert av AltIndex.com forventes den europeiske robotindustrien å vokse med 68 % og nå en verdi på 28,8 milliarder dollar innen 2029, og overgå veksten i både Nord-Amerika og Asia.

Vokser mer enn det globale markedet

Veksten i den europeiske robotindustrien har blitt drevet av flere faktorer, inkludert teknologiske fremskritt, offentlig støtte, mangel på arbeidskraft, spesielt innen produksjon og logistikk, og økt etterspørsel etter automatisering i sektorer som bil, helsevesen og landbruk. Disse faktorene hjalp robotteknologiens markedsverdi med å vokse med nesten 50 % de siste fem årene og nå 17,1 milliarder dollar. Den imponerende tosifrede veksten vil fortsette i årene som kommer, og Europa vil overgå selv de teknologiske supermaktene, USA og Kina, i følge AltIndex.com.

I følge en Statista-undersøkelse forventes den europeiske robotindustrien å vokse med imponerende 68 % i løpet av de neste fem årene, og tilføre over 10 milliarder dollar i verdi. Det nordamerikanske markedet, der USA står for 85 % av verdien, vil vokse med 53 % innen utgangen av neste ti år, 15 % mindre enn den europeiske sektoren, og tilføre over 6 milliarder dollar i verdi. Det asiatiske markedet, inkludert robotsupermaktene Sør-Korea og Kina, vil se lignende vekstrater, øke med 51 % og nå en verdi på 23,2 milliarder dollar i løpet av de neste fem årene.

Statistikk viser at den europeiske robotsektoren dermed vil vokse mer enn det globale markedet. I følge Statista vil den globale robotindustrien øke med 58 % og nå en verdi på 73 milliarder dollar i løpet av et tiår.

Europa topper i markedsvekst, men Asia har flest roboter

Selv om Europa utvilsomt har det raskest voksende robotmarkedet, er det gamle kontinentet fortsatt langt bak Asia når det kommer til det totale antallet roboter. Den asiatiske ledelsen kommer ikke som noen overraskelse, med tanke på at den huser tre av de fem mest automatiserte nasjonene på planeten, Kina, Japan og det ledende Sør-Korea, som teller 1 012 installerte robotarbeidere per 10 000 ansatte eller syv ganger flere enn det globale gjennomsnittet .

Statista-undersøkelsen viser at det totale antallet roboter i Asia, inkludert industri- og serviceroboter, vil øke til 23,1 millioner innen 2029, to ganger flere enn i år. Selv om Europa vil se en mye større vekst i antall roboter, fra 9,3 millioner til 19,2 millioner i denne perioden, er det fortsatt 16 % mindre enn i Asia. Statistikk viser at det nordamerikanske markedet vil telle omtrent 17 millioner roboter innen 2029, opp fra 11,6 millioner i år.

Powered by Labrador CMS