En av de fremtredende funksjonene til neste generasjon HyperLynx er den nye, moderne brukeropplevelsen. Neste generasjon elektronisk systemdesign skal øke produktiviteten dramatisk og gjør HyperLynx-analyse tilgjengelig for en bredere gruppe designere.

Elektronikkdesign med AI-hjelp

Siemens avslører neste generasjon AI-forbedrete verktøy for design av elektronikksystemer.

Publisert Sist oppdatert

Siemens Digital Industries Software kunngjorde i forrige uke det siste fremskrittet i sin elektroniske systemdesignportefølje.

Neste generasjons utgivelse tar en integrert og tverrfaglig tilnærming, og bringer sammen Xpedition-programvare, Hyperlynx-programvare og PADS Professional-programvare til en enhetlig brukeropplevelse som leverer skytilkobling og AI-kapasiteter for å “flytte grensene for innovasjon innen elektronisk systemdesign”.

Utfordringene med mangel på ingeniørressurser, usikkerhet i forsyningskjeden og den økende designkompleksiteten innen utvikling av elektroniske systemer har hatt stor innvirkning på både ingeniører og utviklingsøkosystemet, og hindrer ifølge Siemens deres evne til å møte kravene til moderne elektronikkutvikling.

Siemens’ neste generasjons systemdesignløsning for elektronikk tar følgelig sikte på å møte disse utfordringene ved å levere en intuitiv, AI-forbedret, skytilkoblet, integrert og sikker løsning for å styrke ingeniører og organisasjoner i dette dynamiske miljøet.

– Vi er begeistret over å kunngjøre lanseringen av vår neste generasjons elektroniske systemdesignløsning, skreddersydd for å møte de kritiske behovene til dagens elektronikkingeniører og det bredere ingeniørfellesskapet, sa seniordirektør AJ Incorvaia i Siemens Digital Industries Software da løsningene ble lansert under electronica 2024.

Neste generasjons utgivelse av Xpedition er designet for å forenkle komplekse designprosesser for kretskort, redusere læringskurver og akselerere tid-til-produktivitet. Den forbedrede, AI-assisterte brukeropplevelsen legger vekt på brukervennlighet og forening, slik at ingeniører kan jobbe mer effektivt og oppnå raskere resultater.

– Denne utgivelsen representerer vår mest grundig gjennomarbeidede løsning til dags dato, og inkluderer tilbakemeldinger fra hundrevis av deltakere. Ved å forene Xpedition-, HyperLynx- og PADS Pro-miljøene og styrke disse med AI, vil kundene våre være klare til å takle utfordringene sine direkte, forklarte han.

Med hensyn til den vanskelige tilgangen på folk med rett kompetanse, har Siemens her tatt frem verktøy som skal gjøre det mulig for ingeniører å raskt tilpasse seg med minimale læringskurver. Det gjør dette verktøysettet ved å tilføre prediktiv konstruksjon og ny støttehjelp ved bruk av AI, som skal forbedre ingeniørenes evner, effektivisere og optimalisere arbeidsflytene deres.

I tillegg skal skytilkobling lette samarbeid på tvers av verdikjeden og gi tilgang til spesialiserte tjenester og ressurser, noe som gjør det mulig for ingeniører å raskt tilpasse seg endrede krav, forsyningskjedeinnsikt og enklere samarbeid med interessenter, uavhengig av lokasjon.

Ifølge Siemens er en integrert og tverrfaglig tilnærming avgjørende for å maksimere effektivitet og produktivitet. Deres neste generasjons løsning skal således lette sømløs flyt av data og informasjon gjennom hele produktets livssyklus ved hjelp av digitale tråder. Denne integrasjonen skal i sin tur fremme samarbeid, informert beslutningstaking og optimalisert design, heter det.

En av kundene som har vært med under produktutviklingen beskriver det slik: – Vi er glade for å ha samarbeidet med Siemens, og gi tilbakemeldinger som en aktiv bruker mens de har utviklet dette neste generasjons verktøysettet, sier Tom Pitchforth, ansvarlig for elektronikkutvikling hos Leonardo.

– Siemens har vært en kritisk partner for oss i over 20 år, og det er viktig at våre verktøysettleverandører tilpasser seg våre fremtidige behov, spesielt i et raskt skiftende og komplekst landskap. Våre primære mål med å utnytte de nye verktøysettets evner inkluderer strategiske mål, som å muliggjøre organisasjonsfleksibilitet og taktiske mål, for eksempel å oppnå rask tid-til-produktivitet, påpeker han.

Denne «neste generasjon» programvaren skal også gi forbedret integrasjon med Siemens Teamcenter-programvare for produktlivssyklusadministrasjon og NX-programvare for produktutvikling, noe som muliggjør støtte for flere stykklister og tettere samarbeid mellom ECAD- og MCAD-domener. For å prioritere sikkerhet tilbyr den rigide begrensninger for datatilgang som kan konfigureres og geolokaliseres, samtidig som den overholder de strengeste bransjeprotokollene. Siemens opplyser at de opprettholder partnerskap med bransjeledende skyleverandører for å sikre robuste sikkerhetstiltak. Løsningen inkluderer også design- og verifikasjonskravstyring for modellbasert systemutviklingsstøtte.

De nye løsningene, inkludert Xpedition NG og HyperLynx NG, er nå tilgjengelig, og PADS Pro NG vil være tilgjengelig i andre kvartal 2025.

 

 

 

 

 



Powered by Labrador CMS