Designverktøy:

Skjemategning med maskinlæring

Den tyske designverktøyleverandøren CELUS går nå globalt med det de mener er en forenklet prosess for elektronikkdesign.

Publisert

CELUS gjorde tidligere i høst sin påstått revolusjonerende AI-assisterte maskinvaredesignplattform tilgjengelig for verdensmarkedet. Løsningen skal gi ingeniører muligheten til å finne de riktige komponentene for sine prosjekter gjennom smarte algoritmer og bruk av maskinlæring og AI.

Forenkler design 

Skjermdump fra CELUS Design Platform: Blokkskjema av IoT utviklingskort.

Den såkalte CELUS Design Platform skal forenkle og akselerere designprosessen ved å overføre tekniske krav til skjematiske prototyper på mindre enn en time, noe som akselererer elektronikkdesignprosessen radikalt. Utviklere og ingeniører kan dermed bringe innovative elektronikkprosjekter fra konsept til virkelighet med effektivitet og presisjon, samtidig som de frigjør komponentleverandører til å fokusere på innovasjon og kundeengasjement, heter det.

Kobling til komponentleverandører 

Dette forklarer de med at komponentleverandører som har produktene sine omtalt på CELUS Design Platform, nå lettere kan komme i kontakt med ingeniører og designere for raskere markedsintegrasjon og bredere rekkevidde. – Denne forbindelsen er avgjørende for komponentleverandører for å nå de 80 % av kundene som kanskje ikke er tilgjengelige gjennom tradisjonelle kanaler. CELUS øker synligheten til disse komponentene når de blir identifisert som det foretrukne valget i ulike designprosjekter, sier Tobias Pohl, medgründer og CEO i CELUS.

Utfordrende valg

– Og med mer enn 600 millioner komponenter tilgjengelig for elektronikkdesignere, er oppgaven med å identifisere og velge de riktige for et gitt prosjekt i beste fall en utfordring, fremholder Pohl. – Vi utviklet CELUS Design Platform for å håndtere de tunge løftene og de intrikate detaljene i produktdesign for å drive innovasjon og skape mer etterspørsel på en brøkdel av tiden som kreves av tradisjonelle tilnærminger. Vi ble fortalt at et slikt system var umulig, men vi gjorde det og utvider nå rekkevidden til sluttbrukere og komponentleverandører over hele verden, fastslår han.

Vil endre industrien

Selskapet ble grunnlagt av et team av mekanikk-, elektro- og luftfartsingeniører og støttet av et rådgivende styre bestående av industrieksperter. Nå satser CELUS på å «transformere komponentindustrien på 1,4 billioner dollar ved å revolusjonere kretskortdesignmarkedet» gjennom sin designautomatiseringsprosess. Videre utvider selskapet rekkevidden med et amerikansk hovedkvarter basert i Austin, Texas. CELUS har fra før kontorer i Tyskland og Portugal.

Balansere krav

Å bruke ingeniørtid mer effektivt er vesentlig i elektronikkdesign. Med prosjekter som ofte består av alt fra 200 til 1000 individuelle komponenter, hevder Pohl at CELUS’ ingeniørverktøy forenkler kompleksiteten til elektronisk design betydelig og akselererer tiden til markedet for nye produkter. – Ved å balansere et prosjekts funksjonskrav med eventuelle elektriske, miljømessige, mekaniske eller kostnadsbegrensninger, velger CELUS Design Platform det ideelle settet med komponenter samtidig som det leverer arkitektonisk design, ECAD-baserte skjemategninger, materiallister, fotavtrykk og sammendrag av prosjektinformasjon.

 

 

 

Powered by Labrador CMS