eMC 2024:

Samling før avgang fra Lier MC-klubb på Tranby. Bildet ble tatt før alle var samlet.

Rekorddeltakelse

I fjor var det feiring av tur nummer 20. I år opplevde vi en rekorddeltakelse av motorsyklister fra vår industri. Riktignok ble det en temmelig våt start.

Publisert Sist oppdatert

Elektronikkindustriens MC-tur, eMC, ser ikke ut til å falle i popularitet. I år var det registrert hele 36 deltakere – egentlig én over maksgrensen. Men det bød ikke på problemer. Og nå har vi virkelig komplett nordisk deltakergruppe, med representanter fra Danmark, Finland, Sverige og Norge. Det blir ikke flottere enn det!

En kort stopp i Son på vei mot Fredrikstad og Uddevalla.

Fine veier, men…

Som vanlig startet vi i Lier MCs lokaler på Tranby og tro sørøstover mot Fredrikstad som første stopp. Veien var helt fantastiske med innslag av både skog og Oslofjorden. Men det var dette regnet da. Det var nok flere enn undertegnede som gjerne skulle kjørt i bedre vær. Vi ankom uansett Fredrikstad og kunne gjøre vårt sedvanlige bedriftsbesøk.

eMC-deltaker og ansatt i Wheel.me, Geir Frode Sørensen, var vår guide hos bedriften i Fredrikstad. Forøvrig i de tidligere lokalene til Projection Design.
Wheel.me-roboten i aksjon.

Selvgående

Bedriften i år var den relativt nye Wheel.me med produksjon i Fredikstad og hovedkontor i Oslo. De utvikler robothjul for autonom interntransport. Det spesielle er at de lages og monteres enkeltvis, noe som betyr at hva slags beholder de bærer velger du selv. Ett hjul er master og de andre er slave. Konfigurasjoner som leveres er 4 eller 8 hjul. Hvert hjul tåler 100 kilo, så da blir det lett å regne ut hva konfigurasjonene kan bære. Autonomi skjer ved hjelp av lidar, kamera og programvare. Stor takk til Geir Frode Sørensen fra Wheel.me som fikk oss inn. Han er for øvrig også turdeltaker. Mer om teknologien og produktet finner du her: Wheel.me.

Mot Uddevalla

Etter bedriftsbesøket var det på vei mot målet, Bohusgården Hotel og Konferens i Uddevalla, Sverige. La oss si det slik: Regn er en ting, men når det blir lagt til stiv kuling, nær storm, så blir det enda «morsommere». Men vi kom trygt fram og ble god og tørr før det ble middag og påfølgende musikk-Quiz. Denne var ledet av Morten Knudsen fra Freber.

Ankomst med fast innslag og generøst levert (skjenket) av Stein Westerheim.
Konsentrerte deltakere på musikk-quiz.

Lørdag

To netter på samme sted, da blir det dagstur, og denne dagen skinte solen ikke så verst. Her var det også mange fine veier, med lunsj på Spiken, Vänerns største fiskemottak og nå mest spisesteder og et flott sted for en utflukt. På vei tilbake måtte vi jo innom Saab-museet på Trollhättan. Vel verdt et besøk. Så ble kvelden avsluttet med eMC-lekene, arrangert og satt sammen av ungdommene i gruppa; Aleksander Estdahl, Hans Christian Skui Lindvig og Lasse Moe Hennum. Vi skal ikke gå for mye innpå detaljer her. Men morsomt var det og det kommer til å bli et fast innslag, skal vi tro de som arrangerte lekene.

Mange sykler og lang rekke. Her har vi ankommet Spiken ved Vänern.
Her ble det lunsj, helt ytterst på Spiken.
På Saab-museet i Trollhättan får du hele Saabs historie.

Alt har en slutt

En langhelg med mye kjøring (nær 100 mil og for noen enda mer) har også en slutt. Til tross for en hendelse (det gikk bra til slutt), så blir det vel en tur til neste år også. Selv den aldrende komitéen er vel enig i det: Jan Erik Hennum, Morten Olsson og Bjørn Ø. Andersen.

Powered by Labrador CMS