Telekom:

Telia nedbemanner

Telia-konsernet iverksetter endringsprogram for hele konsernet. Det vil berøre 245 stillinger i Norge.

Publisert

Endringsprogrammet til Telia Company skal ifølge en pressemelding fra selskapet forbedre kundefokuset gjennom å styrke det enkelte Telia-land ved å overføre spesielt IT-ressurser fra konsernet til landene. Dette vil gjøre at disse ressursene er tettere på virksomheten i landene, som vil gi kortere beslutningsveier og bedre innsikt i utfordringer og løsninger, heter det. Videre forenkles organisasjonsstrukturen for å skape økt kommersiell gjennomføringsevne.

Stein-Erik Vellan, Telia Norge.

Endringsprogrammet skal videre redusere konsernets kostnadsbase, og inkluderer nedbemanning i alle Telia-land i Norden og Baltikum. Endringene vil drøftes med aktuelle fagforeninger.

– I Norge er det 245 stillinger som berøres gjennom 2024. Dette inkluderer tidligere nedbemanninger, naturlige avganger som ikke erstattes, innleide konsulenter som avsluttes, samt faste ansatte, sier adm. direktør Stein-Erik Vellan i Telia Norge. – Vi forstår godt at dette er veldig krevende for de som berøres og deres kolleger, legger han til.

Telia Norge søker å løse nedbemanningen av selskapets faste ansatte gjennom å tilby sluttpakker som skal sikre økonomisk trygghet for de som berøres, i tillegg til profesjonell karriererådgiving.

– De som berøres vil få god oppfølging i den videre prosessen, avslutter Vellan.

 

Powered by Labrador CMS