RF-forsterkere for krevende bruk - Elektronikknett
APN076

RF-forsterkere for krevende bruk

Ampleon har lansert en utvidelse av sin portefølje med siste generasjon forsterkerkretser med høye effekter.

Disse komponentene er basert på selskapets såkalte Advanced Rugged Technology (ART). Basert på det robuste designet, skal de være i stand til å håndtere de aller tøffeste driftsmiljøene, opplyser selskapet.

Med effekter på henholdsvis 1400W og 1600W, opererer komponentene i den nye ART1K6x-serien over et frekvensområde fra 1MHz til 450MHz. En høy bruddspenning åpner for at de kan brukes i 48V for klasse E og 55V klasse AB applikasjoner (maksimum VDS-tall som støttes er 177 V). De skal kunne tåle et stående bølgeforhold (VSWR) på 65:1, hvilket betyr at eventuelle problemer med lastmatching kan avhjelpes. De høye impedansnivåene skal bidra til å redusere effekttap.  Følgelig trengs det betydelig lavere strømmer, opplyses det.  Det vil også være mindre varme som må dissiperes, noe som reduserer det tilhørende behovet for termisk styring, og dermed reduserer materialkostnadene. 

ART1K6PH (G) forsterkerne leveres i en OMP-1230 pakke med rette- eller måkevinge-pinner, mens ART1K6FH komponentene kommer i SOT539AN pakker. Samtlige har en tosidet ESD-beskyttelsesmekanisme innebygd.  

Blant mange ulike applikasjoner som disse kan benyttes, nevner produsenten spesielt plasmageneratorer, magnet-resonansbildebehandling (MRI), CO2 lasere og partikkelakseleratorer. Andre mulige bruksområder kan være kringkasting og trådløs kommunikasjon.

Mer informasjon her (ekstern lenke).