OSA med “ekstrem nøyaktighet”

Yokogawa lanserer en ny optisk spektrumanalysator med betydelig forbedret nøyaktighet, rettet mot utvikling og test av neste generasjon optiske nettverkskomponenter.   

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Yokogawa har kommet med en ny optisk spektrumanalysator (OSA), utviklet for å tilby de ekstreme nøyaktighetsnivåene som kreves innen utvikling av neste generasjon optiske kommunikasjonskomponenter.

Ifølge Yokogawa etterspørselen for høyere datakapasitet i nettverkene vokse enormt de nærmeste årene. Det vil være behov for høykapasitets optiske backhaul-nettverk for å kunne håndtere denne økende trafikktettheten.  Kompakt DWDM (wavelength division multiplexing) er en optisk multipleksingteknologi som benyttes til å øke båndbredden i det eksisterende fibernettverket.

Med stadig økende kapasitet og tettere kanaler blir det vanskeligere å skille de enkelte kanalene under WDM-analyse på et OSA.

Det nye Yokogawa AQ6380 OSA skal løse noen av disse utfordringene, mener produsenten.   

Instrumentet skal ha god optisk bølgelengdeoppløsning ned til 5 picometer (pm), slik at det skal være mulig å skille klart mellom optiske signaler som ligger svært nær hverandre. Det skal til og med være mulig å se signaler som tidligere ikke en gang var synlige i et typisk OSA, slik som modulerte sideutslag i laserspektrumet, som nå skal kunne visualiseres presist.   

Det tilbyr også et bølgelengdeområde fra 1200 til 1650 nm, slik at man skal kunne oppfyller ulike behov med ett instrument.  Med mulighet for å endre bølgelangdeoppløsningen fra 5 pm til 2 nm, skal flere applikasjoner kunne støttes, fra smalbånd peak/notch målinger til bredbånds spektralmålinger.

– AQ6380 har vist seg som verdens beste OSA i sin klasse, og overgår sin nærmeste konkurrerende løsning i både bølgelengdenøyaktighet, oppløsning, dynamisk område og faktisk målehastighet, kommenterer Terry Marrinan, markedsdirektør i Yokogawa Test & Measurement.

– Det nye produktet tilbyr også et høyst kapabelt alternativ til andre måleteknologier, og tilbyr overlegne målehastigheter og tilpasningsdyktighet til ulike applikasjoner, for ikke å snakke om en meget konkurransedyktig pris, legger han til.

Powered by Labrador CMS