Ny halvlederfabrikk i Østerrike

Infineon åpner høyteknologisk fabrikk for kraftelektronikk på 300 mm, hårtynne silisiumskiver.  

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Infineon Technologies AG åpnet fredag sin nye, avanserte halvlederfabrikk for kraftelektronikk på 300 millimeter silisiumskiver. Fabrikken er lokalisert på selskapets anlegg i Villach, Østerrike, og lanseres under slagordet «Ready for Mission Future». Hva nå det skal bety.

Investeringen på 1,6 milliarder euro representerer ett av de største prosjektene innen den europeiske mirkoelektronikkbransjen.  

Anlegget i Villach er en av verdens mest moderne halvlederfabrikker, og ble offisielt åpnet av Infineons toppsjef Reinhard Ploss, direktør for Infineon i Østerrike, Sabine Herlitschka sammen med EU-kommisjonær Thierry Breton og Østerrikes kansler Sebastian Kurz.

De 300 mm store silisiumskivene vil være kun 40 mikrometer tynne, dvs. tynnere enn et hårstrå.

Sammen med fabrikken i Dresden utgjør Villach-anlegget en virtuell megafabrikk, ifølge Infineon.

For å kunne danne seg et bilde av produksjonskapasiteten, opplyser Infineon at krafthalvlederne produsert i Villach ville være tilstrekkelig til å bygge solcellesystemer i stand til å levere 1.500 TWh med elektrisitet – omkring tre ganger forbruket i hele Tyskland. Produktene vil imidlertid inngå i en rekke ulike typer produkter, og bl.a. bidra til mer energisparende systemer.

Fabrikken selv er basert på energibesparende tiltak, for eksempel intelligent gjenvinning av overskuddsenergi fra kjølesystemer. Fabrikken vil også produsere grønt hydrogen, som etter bruk i brikkeproduksjon vil bli gjenvunnet og brukt som drivstoff i offentlige transportmidler.

 

Powered by Labrador CMS