Måling på Wi-Fi 6E

ETS-Lindgren og Anritsu tilbyr nå støtte for trådløs test av Wi-Fi 6E.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

ETS-Lindgren kommer nå med støtte for testing av Wi-Fi 802.11ax i det nylig åpnede utvidelsesbåndet fra 5,925 GHz til 7,125 GHz. Med bruk av Anritsus testsett for trådløs kommunikasjon, MT8862A, blir dermed OTA (over the air) testing på 160 MHz vide kanaler lokalisert i Wi-Fi 6E båndet nå tilgjengelig. ETS-Lindgrens EMQuest EMQ-100 antennemålingsprogram styrer MT8862A, enhetsmodus og alt måleutstyr for å kunne dra nytte av en fullt automatisert TRP- eller TIS mønstermåling.

Testpakken for Wi-Fi 6E test med EMQuest kan anvendes med eksisterende OTA testsystemer som en oppgradering, og er ifølge leverandøren anbefalt for alle nye systemer som tester Wi-Fi SISO eller MIMO konfigurasjoner. Utviklere av brukerutstyr (UE) og aksesspunkt (AP) skal kunne oppgradere sine OTA-kammere til å kunne karakterisere og validere den stadig viktigere rollen Wi-Fi spiller for brukeropplevelsen, heter det.

EMQuest EMQ-100 tilbyr et stort spekter av fullt parametriserte testmetoder for å teste viktige mål på antenneytelse, så vel som å teste både utstrålte og ledningsbundne parametere ved ulike trådløse enheter

Anritsus trådløse testsett MT8862A skal støtte de nyeste Wi-Fi-teknologiene, inkludert 802.11ax i eksisterende 80 MHz bånd og 160 MHz i Wi-Fi 6E båndet. Instrumentet er forsterket med en ny radiomodul som støtter 6 GHz båndet og 160 MHz kanaler, i tillegg til eksisterende 2,4 GHz og 5 GHz bånd.

6 GHz har lenge vært den øvre frekvensgrensen for de fleste offentlige kommunikasjonssystemer. Ifølge ETS-Lindgren er dette i ferd med å endre seg, med WLAN-standarden IEEE 802.11ax som går opp til området rundt 7,125 GHz (“Wi-Fi 6E”). Veksten i WLAN-tilkoplede enheter og tjenester forventes å dra fordel av denne økningen i tilgjengelig frekvensplass og antall 160 MHz kanaler.

Powered by Labrador CMS