Lettere industrielt Arduino-kort - Elektronikknett
arduino h7 lite

Lettere industrielt Arduino-kort

Italienske Arduino lanserer en slankere versjon av sitt industrielle H7-kontrollerkort. Derfor får den navnutvidelsen «Lite».

H7 og det nye H7 Lite-kortet tilhører Portenta-familien, som er beregnet for brukere innenfor Industri 4.0, for eksempel laboratorieutstyr eller avanserte maskiner, inkludert forretningskritiske systemer.

H7 Lite har fjernet videoportene og renset opp i sikkerhetsfunksjoner og grensesnitt i H7. Arduino mener det kan ha en rolle i forbindelse med AI-prosessering og prosjekter med minimal forsinkelse og kanskje ikke engang trenger tilkobling. Eksempler er styring av roboter og andre maskiner, der man ikke behøver HD-video.

Typisk for kortene i Portenta-familien er at de har to tette pinnelister med 80 tilkoblinger hver på undersiden.

Prosessoren er STs STM32H747 som inneholder en tokjernet Cortex M7 på 480 MHz og en Cortex M4 på 240 MHz. M7 og M4 kommuniserer med hverandre via «Remote Procedure Calls», noe som betyr at koden er transparent i forhold til hvilken prosessor et prosedyreanrop blir utført på.

Programvareplattformen er en blanding av Mbed OS, Javascript, Micropython og Arduino Sketch. Støtte er tilgjengelig for Googles bibliotek for nevrale nettverk, TensorFlow Lite. Det er mulig å blande sanntidskode med høynivåkode.

Prislappen på H7 Lite er 60 euro mot 90 euro for H7.

Kommentarer