Filmkondensator for tøffe omgivelser - Elektronikknett
KEM375_KEMET-R53-X2

Filmkondensator for tøffe omgivelser

Kemet lanserer sin til nå minste EMI-dempekondensator, tiltenkt tøffe omgivelser.   

Kemet, som er en del av Yageo-gruppen, lanserer sin nye R53-serie med miniatyriserte, polypropylenbaserte filmkondensatorer for X2 EMI (elektromagnetisk interferens) dempning.

Serien er rettet mot et økende behov for bil-, industri-, forbruker- og energiapplikasjoner som krever en mindre, høykapasitans X2 klasse løsning for å dempe EMI. Produktene tilbyr kapasitansverdier fra 0,1 µF til 22 µF, pinneavstand fra 15 mm til 37,5 mmm, 85/85 THB klasse IIIB klassifisering, og stabilitet over lang levetid i miljømessig tøffe omgivelser. 

Volumet oppgis å være gjennomsnittlig 60% mindre enn konkurrerende X2 klasse kondensatorer. Sammenlignbare løsninger har enten større dimensjoner, eller krever kondensatorer i parallell i designet. 

Med en spenning på 310Vac ved 50 eller 60Hz er denne serien tiltenkt bruk i klasse X2 linje-til-linje applikasjoner eller i serie med AC-forsyningen. R53 skal således være egnet for AC/DC-omformere i innebygde ladere for ulike typer elektriske kjøretøy, utstyr for smarte kraftnett, EMI-filter i variabel frekvens-styringer (VFD), LED-drivere, og applikasjoner med høy energitetthet, slik som kapasitive kraftforsyninger.

R53-serien er bygd opp av en metallisert polypropylenfilm innkapslet i en selvslukkende harpiks og en kapsling som møter UL 94 V-0 krav. Den metalliserte polypropylenfilmen kombinert med en intern parallell konstruksjon skal ha selvreparerende egenskaper for å kunne unngå potensielt katastrofale feil, samt forlenge levetiden.  Kondensatorene er også AEC-Q200 kvalifisert.