Evalueringskort som dekker alle sensorer fra Bosch - Elektronikknett
Bosch Sensortec Application board 3.0

Evalueringskort som dekker alle sensorer fra Bosch

Det nylig lanserte Application Board 3.0 lover en allsidig utviklingsløsning som gjør det raskt og enkelt å jobbe med alle Bosch Sensortec-sensorer på en felles evalueringsplattform.

Det nye kortet forenkler evaluering og prototyping av sensorer for et bredt spekter av applikasjoner, spesielt i Industry 4.0, IoT, smarthus-systemer og håndledd- og hodemontert utstyr (wearables.)

Skalerbarheten er sikret ved at en hvilken som helst sensor – montert på et «shuttle board» – kobles til kontakten på applikasjonskortet. Alle slike skyttelkort har et identisk fotavtrykk, og programvaren til Bosch Sensortec oppdager automatisk hvilken sensor som er plugget inn til enhver tid, og starter passende programvare.

Det nye kortet måler 47,0 x 37,0 x 7,0 mm, som er ideelt for evaluering av sensorer for bærbare applikasjoner. Den kan drives med et 3,7V Li-ion-batteri eller en standard 5V USB-strømforsyning.

Den integrerte utviklingsmiljøprogramvaren (IDE) som følger med kortet inkluderer et forenklet grafisk brukergrensesnitt (GUI) for å evaluere og justere sensorparametere, samt å visualisere og registrere sensordata. Programvaren sparer også tid ved feilsøking av sensorrelaterte problemer.

Evalueringskortet er designet rundt u-blox NINA-B302 Bluetooth Low Energy (BLE) modul og er basert på nRF52840 brikkesett fra Nordic Semiconductor, som inkluderer en ARM Cortex-M4F CPU. Den er sertifisert og kompatibel med flere direktiver for forskjellige internasjonale regioner: CE, RoHS, Kina RoHS, FCC, IC, VCCI, SRRC og NCC.

For tilpasning av de aller fleste IoT-anvendelser, kommer det kortet med 256 KB RAM, 1 MB intern flash og 2 GB eksternt flashminne for datalogging. Den har mikro-USB 2.0-tilkobling i full hastighet og BLE for å koble til en vert, for eksempel en PC, for overføring av de loggede sensordataene fra kortet.

Application Board 3.0 er tilgjengelig nå.

Kommentarer