Den første RF-krets i sitt slag er svensk - Elektronikknett
5G-ill

Den første RF-krets i sitt slag er svensk

Den svenske RF-spesialisten Sivers Semiconductors har lansert to ekstremt integrerte 5G-kretser med egenskaper utover det vanlige. Sammen dekker de frekvensområdet fra 24,26 GHz til 43,5 GHz og datahastigheter opp til 5Gbit/s.

Nykommerne TRB02801 og TRB03901 støtter henholdsvis 24,5 GHz til 29,5 GHz og 37,0 GHz til 43,5 GHz, noe som betyr at de dekker de fem frekvensbåndene n257, n258, n259, n260 og n261.

Det er verdens første RFIC-mottaker med 32 lobe-formede kanaler, ifølge Sivers Semiconductors. Begge støtter vertikal og horisontal polarisering og kan levere data både som null-IF eller mellomfrekvens. Flere transceivere kan også kobles til i større matriser for lengre rekkevidde og høyere ytelse.

Selskapet mener at den høye integrasjonsgraden betyr at kretsene vil bane vei for både bedre og raskere utvidelse av 5G på de lisensierte millimeterbølgebåndene.

– En fullt integrert RFIC betyr at det kreves mye færre komponenter, noe som senker kostnaden og øker kvaliteten. Dette er kritiske parametere når man designer for eksempel CPE eller småcelle basestasjoner, sier Anders Storm, administrerende direktør i Sivers Semiconductors i en pressemelding.

CPE er en forkortelse for Customer Premises Equipment og en enhet som er installert i hjemmet. Der er den koblet til 5G-nettverket og tilbyr opptil Gigabit-hastighet via trådløst bredbånd.

For å forenkle både kalibrering og design, tilbyr selskapet moduler som kombinerer transceivere med antenner. De to RF-modulene, BFM02801 og BFM03901, dekker alle lisensierte 5G mmWave-bånd.

Prøver av modulene vil være tilgjengelige i løpet av siste kvartal av året, mens de første produksjonskopiene vil være tilgjengelige i løpet av andre halvdel av 2022.

Se også: www.sivers-semiconductors.com/product-launch/

Kilde: Pressemelding/etn.se

Kommentarer