5G ruter med noe attåt - Elektronikknett
Ethernity Networks

5G ruter med noe attåt

Programmerbar 5G ruter for innendørs og utendørs backhaul.

Stadig nye 5G-produkter finner veien til markedet. Det israelske selskapet med det klingende navnet Ethernity Networks, som har spesialisert seg på programmerbar maskinvare for avlasting av dataprosesseringsoppgaver for telekom- og skynettverk, kommer nå med sin programmerbare UEP-60 Universal Edge Platform 5G ruter, posisjonert som en optimal backhaul-enhet innendørs/utendørs.

UEP60 August 2021 300 dpi 5G-ruteren UEP-60.

UEP-60 skal tilby opp til 60 Gbps nettverkskapasitet og nærmest ubegrenset fleksibilitet når det kommer til protokoll- og portkonfigurasjoner. Den er rettet mot løsninger innen infrastruktur i nettverkskanten, og spesielt designet for 5G-nettverk som en trådløs backhaul-enhet med integrert Lag-1 bonding, fronthaul gateway, småcelleaggregering, eller basestasjongateway.

Enheten utnytter en FPGA SoC for håndtering av dataflyten og er utstyrt med en firekjerners ARM prosessor for kjøring av styrestakken. Ved å kombinere denne styremuligheten med 1G og 10G porter, skal UEP-60 være egnet til å fungere som en svitsj-/ruter nettverksenhet for aggregering og avgrensning av WAN fra LAN-nettverk.  Videre skal FPGAen muliggjøre full rutingfunksjonalitet og sikkerhet som tilleggsmoduler, noes om sparer plass og kostnad i nettverkskanten.

Den kanskje viktigste egenskapen, ifølge selskapet, er at enheten er fullt kundespesifiserbar for en spesifikk oppgave i nettverket. Både maskinvarekonfigurasjonen og FPGAen kan tilpasses for å møte ulike behov, samtidig som man får ut maks ytelse, alt i en kompakt, rimelig enhet, hevder de.