mikroSDK med støtte for NXP Kinesis - Elektronikknett
mikroSDK 20

mikroSDK med støtte for NXP Kinesis

Den plattformuavhengige programvareutviklingspakken (SDK) for innvevde applikasjoner fra MIKROE støtter nå også Kinesis mikrokontrollere.

MikroElektronika (MIKROE) har muligens lagt et columbiegg med sin programvareutviklingspakke som støtter flere mikrokontrollerarkitekturer.

I disse dager lanserer de mikroSDK 2.0, som nå også støtter 147 mikrokontrollere (MCU) fra IC-produsenten NXP.

mikroSDK er en samling med biblioteker basert på åpen kildekode, med enhetlige API og programvareutviklingsverktøy som gjør applikasjonskode portabel og gjenbrukbar på mange forskjellige plattformer og arkitekturer praktisk talt uten endringer i koden.   

Med inkluderingen av NXPs Kinetis-familie kommer antallet mikrokontroller som støttes av mikroSDK 2.0 opp i mer enn 1500, fra små 8 bit til 32 bit komponenter. Blant produktfamiliene som dekkes finner vi PIC- og PIC32-kontrollere fra Microchip og STM32 familien fra STMicroelectronics.

Og stadig kommer det flere til, ifølge MIKROE: – Det spiller ingen rolle om du for tiden evaluerer PIC, blir betatt av ARM, eller bare er interessert i en ny arkitektur på markedet. mikroSDK ivaretar at applikasjonskoden kan kjøre på uansett hvilken arkitektur du faller ned på.  Velg et hvilket som helst vertskort som støttes, og det vil ikke være behov for å endre så mye som en linje med kode, hevder adm. direktør Nebojsa Matic i MIKROE.