Skanner etter beste signal - Elektronikknett
FastMile_Conga

Skanner etter beste signal

Fast trådløs tilgang over mobilnettet kan være et alternativ der det er dyrt å trekke ut fiber. I millimeterbølgeområdet er det også rikelig med båndbredde, men samtidig blir kommunikasjonen følsom for hvordan installasjonen gjøres og for forstyrrelser i signalveien. Nokias løsning er en antenne som skanner 360 grader hele tiden å finne det sterkeste signalet.

For at fast tilgang over mobilnettene, ofte kalt FWA, skal lykkes, må installasjonen hos kundene være enkel. Alt du trenger å gjøre er å koble til strømmen og plassere mottakeren på et sted som ikke trenger å være på vinduskarmen.

Mottakeren må kunne tilpasse seg endringer i miljøet, spesielt ettersom ikke alltid er en klar siktlinje mellom den og basestasjonen. Behovet er spesielt stort i millimeterbølgeområdet, i dette tilfellet 24 GHz til 40 GHz, der selv små endringer i utemiljøet eller i rommet der mottakeren befinner seg kan påvirke hvilken vei signalet tar.

Nokia har utviklet en antenne som kontinuerlig og hele veien rundt skanner etter det sterkeste signalet pluss at den forsterker signalet. På denne måten trenger du ikke miste kontakten hvis du møblerer på nytt eller katten hopper opp i vinduet.

Lanseringen er planlagt til midten av neste år med volumproduksjon året etter.

Kommentarer