SEGGER slutter seg til PROFIBUS-miljøet - Elektronikknett
SEGGER-PR115_PROFIBUS_User_Organization_wide

SEGGER slutter seg til PROFIBUS-miljøet

SEGGER er nylig blitt medlem i PROFIBUS Nutzerorganisation (PNO), en verdensomspennende organisasjon som fremmer, støtter og bruker automatiseringsteknologiene PROFIBUS og PROFINET.

Som spesialister på innvevde systemer, støtter SEGGERs emNet IP-stakk implementering av PROFINET-applikasjoner basert på Ethernet, slik som Ethernet-APL.

PNO har utviklet PROFINET som en Ethernet-basert kommunikasjonsløsning for industriell automatisering. For å sikre at Ethernet også oppfyller de spesielle kravene til prosessindustrien, har man definert det avanserte fysiske laget Ethernet-APL for å overføre strøm og data via den samme 2-trådskabelen til farlige områder.

– Kort tid etter at definisjonen av Ethernet-APL-standarden utviklet vi en overbevisende løsning for kravene: Bruk av SEGGERs emNet i kombinasjon med en ultralav-effektmikrokontroller koblet til en ekstern MAC/PHY Ethernet-APL-brikke. Denne løsningen implementeres av SIEMENS i fremtidige feltenheter, skriver SEGGER i en pressemelding i dag.

– Vi videreutvikler teknologiene våre kontinuerlig. Med Ethernet-APL vil PROFINET gjøre Ethernet anvendelig for alle applikasjonsområder innen prosessautomatisering. De første produktene vil være tilgjengelige på kort sikt, forklarte Dr. Peter Wenzel, administrerende direktør i PNO. – Vi ønsker SEGGER hjertelig velkommen til PNO og ser frem til et godt samarbeid, legger han til.

Med emNet kan selv de minste ULP- (ultra laveffekt) mikrokontrollerne operere med høye overføringshastigheter. Den doble IPv4/IPv6 TCP/IP-stakken for innvevde systemer ble utviklet fra grunnen av for ressursbegrensede innvevde applikasjoner og er kjent for å ha lave minnekrav samtidig som den er fleksibel og utvidbar. For eksempel opptar hele stakken på en Cortex-M-basert mikrokontroller mindre enn 20 KB ROM og bare 1,5 KB RAM (uten lese-/skrivebuffere).

emNet skal også tilby enkel integrering uten konfigurasjonsarbeid. Designet, som er spesielt rettet mot innvevde enheter, skal gjøre det svært effektivt når det gjelder pakkeprosesseringshastighet. Dette betyr at selv små, lavfrekvens mikrokontrollere kan levere utmerket nettverksytelse, heter det.

Sist men ikke minst skal emNets fleksible PHY-driverlag gi støtte for praktisk talt alle Ethernet PHY-transceivere. emNet inkluderer en generisk PHY-driver som er kompatibel med nesten alle enkeltports PHYer på markedet som følger IEEE 802.3u-standarden. Støtte for andre PHY-lignende enheter, som Ethernet-svitsjer, er også tilgjengelig.

For tekniske detaljer om emNet og ytelsesanalyse, se her (ekstern lenke).

Detaljert informasjon om Ethernet-APL kan du finne her (ekstern lenke).

En brukerstudie om fremtidige Ethernet APL-enheter fra SIEMENS kan du finne her (ekstern lenke).

Kommentarer