Mini mikrokontroller fra Renesas - Elektronikknett
Renesas RA2E2

Mini mikrokontroller fra Renesas

Den nye RA2E2-gruppen av mikrokontrollere fra Renesas er basert på den nyeste Arm Cortex M23-kjernen, har en kombinasjon av ekstremt lavt strømforbruk og et sett med eksterne koblingsmuligheter rettet mot IoT kant-, eller endepunktsapplikasjoner.

Mikrokontrollerne kommer i flere størrelser, blant annet en som ikke er større en 1,87 x 1,84 mm. Denne er pakket i en 16-pinners WLCSP (Wafer Level Chip Scale Package). Selskapet sier også at den nye 48 MHz RA2E2-gruppen bidrar til raske designsykluser og enkle oppgraderinger til andre RA Family-enheter.

RA2E2-gruppens mikrokontrollere (MCU) er designet for krevende IoT kantapplikasjoner, inkludert wearables, medisinsk utstyr, apparater og industriell automatisering. Driftseffekten er på beskjeden 81uA/MHz i aktiv modus med programvarestyrt hvilestrøm på 200nA med rask vekking. De nye enhetene støtter også et bredt temperaturområde på Ta = -40/+125°C for tøffe IoT-driftsmiljøer. RA2E2-gruppen støtter et I3C-bussgrensesnitt og integrerer perifere funksjoner som en brikke-oscillator med en presisjon på +/-1%, tilbakestilling av strøm og lavspenningsdetektor, EEPROM og en temperatursensor.

RA_Family_lineup_RA2E2 Oversikt over RA-familien.

MCU-gruppen RA2E2 omfatter ni forskjellige enheter, som spenner fra 16-pinners til 24-pinners pakker, og fra 16KB til 64KB flashminne sammen med 8KB SRAM. Enhetene inkluderer også 2KB data flash-minne. De skal også være de eneste MCU’ene i klassen som tilbyr et I3C-bussgrensesnitt som leverer høyhastighetskommunikasjon på 4,6 Mbps samtidig som strømforbruket reduseres betydelig. I tillegg er de utstyrt med sikkerhetsfunksjoner, inkludert en kryptografiakselerator (AES256/128), en «True Random Number Generator» (TRNG) og minnebeskyttelsesenheter.

RA2E2-gruppen er tilgjengelig i dag, og et evalueringssett, EK-RA2E2 Evaluation Kit, tilbys også. Mer informasjon, se renesas.com/RA2E2.(ekstern lenke)

Kommentarer