Lanserer verdens raskeste elbil-lader - Elektronikknett
ABB Terra 360

Lanserer verdens raskeste elbil-lader

ABB lanserer det de sier er verdens raskeste elbil-lader. ABBs nye Terra 360 er en modulær lader som kan lade opptil fire elbiler samtidig med dynamisk fordeling av kraften.

Den nye laderen har en maksimal effekt på 360 kW og er i stand til å fullade enhver elbil på 15 minutter eller mindre, og dekker behovene til en rekke elbilbrukere, enten de trenger hurtiglading eller for å fylle opp batteriet mens de handler.

– Med myndigheter globalt som utformer politikk som favoriserer elektriske kjøretøyer og ladeettverk for å bekjempe klimaendringer, er etterspørselen etter el-ladeinfrastruktur høyere enn noensinne, spesielt ladestasjoner som er raske, praktiske og enkle å betjene, sier Frank Muehlon, leder for ABBs E-mobilitets-divisjon.

Terra 360 blir tilgjengelig i Europa fra slutten av 2021, og i USA, Latin-Amerika og Asia Pacific-regionene i 2022.

Et belysningssystemet leder brukeren gjennom ladeprosessen og viser ladestatus for elbil-batteriet og gjenværende tid for en optimal ladesesjon. Verdens raskeste lynlader er også tilgjengelig for rullestolbrukere og har et ergonomisk kabelhåndteringssystem som hjelper brukeren med å koble til raskt, med minimal innsats.

De skal også være egnet til å bli installerert hos en bedrift eller organisasjon for å lade elektriske flåtebiler, varebiler og lastebiler. Fordi Terra 360 har et lite fysisk fotavtrykk, kan de installeres på små depoter eller parkeringsplasser med begrenset plass.

Det er også mulig å få skreddersydde ladere. For å tilpasse utseendet kan kundene «merke» laderne ved å bruke forskjellige folier eller endre fargen på LED-stripene. Det er også mulig å inkludere en integrert 27 tommer skjerm for visning av video og bilder.

Kommentarer