Lanserer verdens raskeste elbil-lader

ABB lanserer det de sier er verdens raskeste elbil-lader. ABBs nye Terra 360 er en modulær lader som kan lade opptil fire elbiler samtidig med dynamisk fordeling av kraften.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Den nye laderen har en maksimal effekt på 360 kW og er i stand til å fullade enhver elbil på 15 minutter eller mindre, og dekker behovene til en rekke elbilbrukere, enten de trenger hurtiglading eller for å fylle opp batteriet mens de handler.

– Med myndigheter globalt som utformer politikk som favoriserer elektriske kjøretøyer og ladeettverk for å bekjempe klimaendringer, er etterspørselen etter el-ladeinfrastruktur høyere enn noensinne, spesielt ladestasjoner som er raske, praktiske og enkle å betjene, sier Frank Muehlon, leder for ABBs E-mobilitets-divisjon.

Terra 360 blir tilgjengelig i Europa fra slutten av 2021, og i USA, Latin-Amerika og Asia Pacific-regionene i 2022.

Et belysningssystemet leder brukeren gjennom ladeprosessen og viser ladestatus for elbil-batteriet og gjenværende tid for en optimal ladesesjon. Verdens raskeste lynlader er også tilgjengelig for rullestolbrukere og har et ergonomisk kabelhåndteringssystem som hjelper brukeren med å koble til raskt, med minimal innsats.

De skal også være egnet til å bli installerert hos en bedrift eller organisasjon for å lade elektriske flåtebiler, varebiler og lastebiler. Fordi Terra 360 har et lite fysisk fotavtrykk, kan de installeres på små depoter eller parkeringsplasser med begrenset plass.

Det er også mulig å få skreddersydde ladere. For å tilpasse utseendet kan kundene «merke» laderne ved å bruke forskjellige folier eller endre fargen på LED-stripene. Det er også mulig å inkludere en integrert 27 tommer skjerm for visning av video og bilder.

Powered by Labrador CMS