IPC og Apple utvikler ny standard for miljøvennlige rengjøringsmidler - Elektronikknett
repair-line-macro-925691-pxhere.com
Illustrasjonsfoto: pxhere.com

IPC og Apple utvikler ny standard for miljøvennlige rengjøringsmidler

I følge IPC vil den nye standarden IPC-1402 gjenspeile bransjens engasjement for å fremme grønn elektronikk og sikkerhet på arbeidsplassen.

IPC, Apple og andre internasjonale selskaper utvikler en ny standard, IPC-1402, Standard for Green Cleaners Used in Electronics Manufacturing, som skal definere kriteriene for hva som utgjør et «grønt» rengjøringsmiddel for elektronikkproduksjon. Dette vil spesielt gjelde rengjøringsmidler som brukes i produksjon av elektronikk, komponenter og materialer, inkludert kjemikalier for å rengjøre komponenter, kapslinger og materialer eller rengjøre produksjonsmaskiner under drift og vedlikehold.

– Vi er glade for å samle bransjeeksperter for å starte utviklingen av denne standarden, sier Matt Kelly, IPCs teknologisjef. – Dette er et viktig skritt fremover for å bygge et bærekraftig produksjonsøkosystem. IPC-1402 vil hjelpe ingeniører med å ta informerte beslutninger og velge rengjøringsmidler som både er tryggere for produksjonsmedarbeidere og miljøet. Standarden vil dokumentere et strengt sett med kriterier for foretrukne rengjøringsmidler og inneholder krav til industriell hygiene. Anvendelsen av IPC-1402 vil gjøre at viktige helse- og sikkerhetskrav blir lagt til i konstruksjonstegninger som trengs for produktmontasje.

Underutvalget som utvikler IPC-1402, Green Cleaners in Manufacturing Task Group, ledet av Apple-ansatte sammen med Zestron, Inc, omfatter personer fra mer enn 20 internasjonale selskaper og offentlige myndigheter.

– Mennesket kommer først i alt vi gjør, og vi er stolte av å lede industrien i ansvarlig bruk av rengjøringsmidler, sier Kathleen Shaver, Apples direktør for miljø- og forsyningskjedeinnovasjon. – Vi er glade for å samarbeide med partnere om denne nye standarden, som vil bidra til økt bruk av sikrere materialer og forbedre rengjøringspraksis på tvers av bransjer.

IPC-1402 forventes å være tilgjengelig i februar 2022.

Kommentarer