Green Hills omfavner RISC-V - Elektronikknett
GHP703-Image-Green Hills INTEGRITY for RISC-V RGB

Green Hills omfavner RISC-V

Det sikkerhetskritiske sanntidsoperativsystemet INTEGRITY kommer nå med støtte for den stadig mer populære RISC-V arkitekturen.

Programvareleverandøren Green Hills Software kommer nå med en ny versjon av INTEGRITY sanntids operativsystem (RTOS) for RISC-V.

Dermed kan elektronikkutviklerne bygge og implementere trygge og sikkerhetskritiske RISC-V systemer med den samme sikre programvareplattformen som allerede fungerer i og beskytter millioner av dagens kritiske systemer, typisk i biler, fly, tog, sikre telefoner og kirurgisk utstyr, for å nevne noe.   

Ifølge leverandøren er INTEGRITY integrert med ledende RISC-V prosessorløsninger, inkludert referansekort fra Microchip og SiFive, sammen med prosessorrelatert intellektuell eiendom (IP) fra SiFive, som er en av de ledende leverandørene av RISC-V IP.

Denne nye støtten i INTEGRITY føyer seg til rekken av eksisterende  Green Hills-produkter som er optimalisert for RISC-V og allerede er i bruk hos kundene.  Vi nevner i fleng:
● INTEGRITY RTOS – Sikkert og trygt separasjonssystem for flerkjerne, innvevde systemer.  
● µ-velOSity RTOS – Lite og raskt for dypt innvevde systemer.
● MULTI IDE – Integrert C and C++ utviklingsmiljø for avansert flerkjernedebugging, med støtte for kundespesifiserte RISC-V instruksjoner, som leverer verktøy for kvalifisering av funksjonell sikkerhet og sertifisering av C/C++ kjøringsbibliotek, med de høyeste sikkerhetsnivåene for ISO 26262 og IEC 61508.
● Green Hills Probe v4 – For fremtaking av flerkjerne maskinvare, lavnivå debugging, og sporingsbaserte analyseverktøy.
● Tjenester for å hjelpe kundene å oppnå det påkrevde trygghets- og sikkerhetsnivået samt ytelse.

INTEGRITY RTOS, MULTI IDE og Green Hills Probe er tilgjengelig nå for pilotkunder for Microchip PolarFire Icicle Kit og SiFive HiFive Unmatched utviklingskort.