Energiøkonomisk DSP for tale og lytte

Ny Tensilica HiFi 1 DSP fra Cadence lover økt tale- og musikkbehandlingsytelse med bruk av nevrale nettverk, liten formfaktor og ultralav energi.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Den nye DSPen er rettet mot små batterienheter som f.eks. TWS-ørepropper, høreapparater, Bluetooth-headset, smartklokker og andre wearables.

En rekke konvergerende trender driver behovet for lavenergi-lyd/stemmefunksjoner i en liten formfaktor. Hørbare og bærbare enheter tar i økende grad i bruk Low Complexity Communications Codec (LC3) standardisert av Bluetooth Special Interest Group (SIG) i 2020. I tillegg driver forbrukernes preferanser for håndfri og berøringsfri kontroll etterspørselen etter alltid-på, eller alltid lyttende, enheter som reagerer på stemmeoppvåkningskommandoer. Til slutt, for å aktivere disse enhetene og applikasjonene, er en liten formfaktor og lengre batterilevetid avgjørende.

– Kommunikasjonskodekene med lav kompleksitet (LC3 og LC3plus) oppfunnet av Fraunhofer bidrar til å minimere energiforbruket i Bluetooth-enheter. Fraunhofer og Cadence har en lang historie med å samarbeide om forskjellige kodeker, inkludert LC3/LC3plus, som Cadence har optimalisert på sine Tensilica HiFi DSP-er, sier Manfred Lutzky, leder for Audio for Communications-avdelingen hos Fraunhofer IIS. – Vi er glade for å se dem bygge videre på denne opplevelsen med den nye HiFi 1 DSP som er energi- og syklusoptimalisert for LC3 og LC3plus.

Sammenlignet med HiFi 3 DSP, tilbyr HiFi 1 DSP:

  • 11 til 16 % mindre areale
  • 60 til 73 % bedre syklus og energieffektivitet for ML-basert «OK Google» søkeordsøking og persondeteksjonsapplikasjoner
  • Mer enn 18 % sykluseffektivitet og 14 % energieffektivitet for LC3-dekoding
Powered by Labrador CMS