2 GByte-verjonen av fjerde generasjon Raspberry Pi får en prisøkning på grunn av komponentmangelen.

Beklager prisøkning på Raspberry Pi

Ebon Upton, grunnlegger av Raspberry Pi, har beklaget sin første, midlertidige prisøkning på én enkeltkort-datamaskin og allokering på andre linjer som bruker 40 nm silisium.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Raspberry Pi har midlertidig satt prisen på fjerde generasjon enkeltkort-datamaskin opp igjen som et resultat av komponentmangel, med en unnskyldning fra grunnleggeren for mangel gjennom 2022 og allokering av kort som bruker eldre 40 nm silisium.

Prisøkningen er på 2 GByte-versjonen av Raspberry Pi 4, som ble redusert fra 45 til 35 dollar i fjor. Prisen vil gå opp til 45 dollar som følge av mangel på komponenter, sa han.

– I vår egen industri er halvledere etterspurt og mangelvare. Etterspørselen etter produkter for hjemmearbeid og underholdning under pandemien har gått over til panikkjøp, etter hvert som selskaper prøver å sikre komponentene de trenger, sier Upton.

– Vårt eget kommersielle team, våre lisenshavere og våre partnere hos Sony har gjort en god jobb med å få inn komponenter og levere produkter, sier han. – Til tross for betydelig økt etterspørsel, vil vi bare kunne lage rundt syv millioner enheter i 2021, stort sett det samme som vi gjorde i 2020. Resultatet har vært mangel på noen produkter, særlig Raspberry Pi Zero og 2 GB-varianten av Raspberry Pi 4.

Samtidig foreslår han at brukere av de eldre kortene migrerer til Raspberry Pi 4 som bruker en firekjerners prosessor fra Broadcom bygget på en 28 nm silisiumprosess.

Powered by Labrador CMS