Selskapet hevder at teknologien, Atomic Layer Etch Pitchsplitting (APS), gir en høyere grad av pakking av komponenter og eliminerer flere trinn i produksjonsprosessen for å oppnå tettere logikk og minne. Foto: Alixlabs

Alixlabs beskyttet i Taiwan

Det svenske selskapet Alixlabs, som har utviklet en ny metode som kan gjøre litografiprosessen i halvlederproduksjon billigere og raskere, har fått patent på metoden som nå er godkjent i Taiwan.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Taiwan er en av verdens ledere innen halvlederproduksjon, så for det svenske oppstartsselskapet er det kritisk å kunne beskytte metoden sin akkurat der. For eksempel har Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) en markedsandel på over 50 prosent.

For drøyt to uker siden ble det klart at Alixlabs fikk tilført 9 millioner svenske kroner i en emisjon. Almi Invest og private investorer står bak investeringen.

Nå kunngjør selskapet at patentet knyttet til metoden for produksjon av halvledere er godkjent i Taiwan. Metoden kalt Atomic Layer Pitch Splitting (APS) gjør det mulig å produsere halvledere med ekstremt fine geometrier raskt, billig og energieffektivt.

For tiden foregår i prinsippet all produksjon av halvledere med meget fine geometrier i USA eller Asia, da hovedsakelig i Taiwan. Derfor er det ferske patentet avgjørende for det svenske selskapet, ifølge en pressemelding. På sikt betyr APS-metoden at mindre produksjonsanlegg, for eksempel i Europa, vil kunne produsere betydelig mer avanserte komponenter med håndterbare investeringer.

Powered by Labrador CMS