onsemi styrker seg på SiC

Kjøper spesialist på halvledere i silisiumkarbid (SiC) og styrker innovasjon og tilbud innen nye teknologier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Halvlederselskapet onsemi (tidligere ON Semiconductor) meldte i går at de har fullført oppkjøpet av GT Advanced Technologies (GTAT), en produsent av silisiumkarbid (SiC). The acquisition enhances onsemi’s ability to secure and grow supply of SiC.

Ifølge onsemi vil kundene deres dermed nyte godt av GTATs omfattende erfaring med krystallinsk vekst, så vel som tekniske kapasiteter og ekspertise i utvikling av SiC-kretser.

SiC er en nøkkelkomponent i neste generasjons halvledere, som gir tekniske fordeler og forbedrer systemeffektiviteten i mange applikasjoner, inkludert elektriske kjøretøy (EV), lading av elbiler og energiinfrastruktur. onsemi har til hensikt å skalere og akselerere GTATs utvikling av SiC for å sikre kundene forsyning av kritiske komponenter og ytterligere kommersialisere intelligente kraftelektronikk-teknologier.

– Vi er meget glad for å ha fullført dette oppkjøpet, som gjør oss i stand til å øke SiC-leveransene samtidig som vi gjennomfører vårt mål om å bygge en bærekraftig fremtid, sier Hassane El-Khoury, president og administrerende direktør i onsemi, i en kommentar. – Når vi går over til en karbonfri økonomi, er SiC-teknologi en nøkkeldriver for å muliggjøre nullutslipp i høyeffektive elektriske kjøretøy, fornybar energi og ladeinfrastruktur. Ved å integrere GTAT kan onsi nå tilby ende-til-ende kraftløsninger fra SiC-krystallvekst til fullt integrerte intelligente kraftmoduler, understreker han.

Oppkjøpet forsterker ifølge El-Khoury onsemis engasjement for å gjøre betydelige investeringer i nye teknologier med høy vekst, for å drive frem differensiering og lederskap, inkludert i SiC-økosystemet. Onsemi planlegger å investere i å utvide GTATs produksjonsanlegg, støtte forsknings- og utviklingsinnsats for å fremme 150 mm og 200 mm SiC krystallvekstteknologi, samtidig som de investerer i den bredere SiC-forsyningskjeden, inkludert fab-kapasitet og pakking.

Powered by Labrador CMS