Sikrer programvaren

Et nytt verktøysett fra LDRA tool skal gi bedre kodekvalitet og sikkerhet for oppgavekritiske systemer som bruker NXP S32K3 MCUer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

LDRA kommer nå med støtte for NXPs S32K3 familie med mikrokontrollere for kjøretøy og industri, og spesielt rettet mot elektronikk i biler, batteristyringssystemer og lokale styreenheter.

Verktøysettet fra LDRA skal sammen med NXP S32 Design Studio IDE bidra til å redusere kostnader og innsats i forbindelse med utvikling, testing og sertifisering av programvare som kjører på disse mikrokontrollerne.

Antall styreenheter i biler fortsetter å vokse, drevet av etterspørselen etter nye funksjoner samt overgangen fra distribuerte til område- og sonebaserte arkitekturer, heter det i en pressemelding fra LDRA. Følgelig øker programvareinnholdet i omfang og kompleksitet i selv beskjedne applikasjoner som belysning, klimakontroll og tilgangskontroll. Bruken av trådløse (OTA) oppdateringsmetoder for å oppgradere fastvare i styringsenheter (ECU) og å implementere nye egenskaper og tjenester øker behovet for programvareintegritet og -interoperabilitet ytterligere.   

LDRAs verktøysett tilbyr blant annet: 

  • Samsvar med kodestandarder (industri- og brukerdefinert) som MISRA og CERT
  • Automatiserte testtilfeller, og generering av kabelmatter for testing av robusthet
  • Automatisk produksjon av programvaresertifisering og godkjenningsdokumenter
  • LDRAs ISO 9001:2015 sertifiserte kvalitetssikringssystem, og LDRA verktøysettets TÜV SÜD og SGS-TÜV Saar sertifiseringer
  • Støtte for og samsvar med ISO 26262 opp til ASIL D, ISO/SAE 21434, ASPICE
Powered by Labrador CMS