«Spirit of Innovation» har satt flere verdensrekorder for elektriske fly, inkludert en toppfart på 623 km/t.

Satt fartsrekord for elektriske fly

Rolls-Royce’ «Spirit of Innovation» har satt flere verdensrekorder for elektriske fly, inkludert en toppfart på 623 km/t, noe som gjør det til verdens raskeste helelektriske kjøretøy.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Den 16. november 2021, over en avstand på tre kilometer, oppnådde flyet 555,9 km/t og slo den eksisterende rekorden med 200 km/t. I påfølgende flyvinger på det britiske forsvarsdepartementets Boscombe Down eksperimentelle fly-teststed, hadde flyet en gjennomsnittshastighet på 532 km/t over en distanse på 15 km og slo også den raskeste stigningen til 3000 meter med en tid på 202 sekunder.

Utviklingen av «Spirit of Innovation» er en del av prosjektet ACCEL eller «Accelerating the Electrification of Flight». Halvparten av prosjektets finansiering er gitt av Aerospace Technology Institute (ATI), i samarbeid med Department for Business, Energy & Industrial Strategy og Innovate UK.

– Den avanserte batteri- og fremdriftsteknologien utviklet for dette programmet har spennende applikasjoner for det avanserte luftmobilitetsmarkedet. Etter verdens fokus på behovet for handling på COP26, er dette nok en milepæl som vil bidra til å gjøre «jet zero» til en realitet og støtter våre ambisjoner om å levere teknologigjennombrudd samfunnet trenger for å dekarbonisere transport over luft, land og sjø, sier Warren East, administrerende direktør, Rolls-Royce.

 

Fakta om verdens raskeste helelektriske kjøretøy. Kilde: Rolls-Royce.

Flyet har en elektrisk drivlinje på 400 kW (mer enn 500 hestekrefter) og den mest krafttette batteripakken som noen gang er satt sammen i luftfart.

Rolls-Royce har jobbet sammen med to motorsportselskaper på prosjektet: Electroflight og Yasa.

Powered by Labrador CMS